Причини, поради които да НЕ правите секс

Подтикнати от най-различни причини, тийнейджърите често избързват със секса, за което по-късно горчиво съжаляват. За да не стигнете до изпадането в подобна неприятна ситуация, вижте кои са най-честите

2012-03-10 21:53:00
Причини, поради които да НЕ правите секс
Снимка: sxc.hu

Подтикнати от най-различни причини, тийнейджърите често избързват със секса, за което по-късно горчиво съжаляват. За да не стигнете до изпадането в подобна неприятна ситуация, вижте кои са най-честите причини за започването на интимен живот, водещи впоследствие до разкаяние:

 

1. За да се докажете.

Сред младежите в последно време битува схващането, че този, който е правил секс, е „по-готин” от останалите. Това обаче далеч не е така. Сексът без чувства и направен просто за спорта, не ви прави по-важни или по-специални. Дори напротив – може да предизвика множество негативни психически реакции, които едва ли ще ви накарат да се почувствате нещо повече от останалите.

 

2. За да се отървете от депресията и да подобрите самочувствието си.

Противно на първоначалните очаквания, сексът с неподходящ партньор веоятно не само няма да повдигне самочувствието ви, ами дори напротив – ще го срине още повече. Чувството, че си бил „използван”, често се появява в тийнейджърските години, особено при прибързаните и необмислени сексуални контакти.

 

3. За да порастнете.

Започването на сексуален живот не води до узряване и помъдряване, а точно обратното – порастването и узряването на един човек съвсем логически водят и до появата на интимни взаимоотношения.

 

 

4. За да накарате някого да се влюби във вас.

Ако един човек не ви харесва такива, каквито сте, сексът няма да промени нещата. Не се заблуждавайте. По-добре изчакай да срещнете подходящият за вас партньор, който ще ви отвръща със същите топли чувства и няма да ви използва за задоволяването на сексуалния си нагон.

 

5. За да нараните някого.

Сексът с друг човек няма да ви помогне да нараните обекта на чувствата ви. Дори напротив – ще нарани много повече самите вас. Не падайте толкова ниско. Ако искате да убедите някого, че си струвате вниманието му, то това определено не е най-подходящият начин.

 

 

В крайна сметка, сексът няма да ви избяга. Той е съпътстваща живота ни част. Но всяко нещо – с времето си! Ако не сте сигурни в правотата на решението си, много по-добре е да изчакате подходящия човек и момент. Тогава със сигурност няма да съжалявате.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия