Как да спрем ревността?

Дразните се, когато гаджето ви се превръща в обект на внимание от страна на други хора? Не можете да понасяте присъствието на бившата му приятелка/бившия й приятел наоколо? Вероятно имате своите основ

2012-03-10 12:19:00
Как да спрем ревността?
Снимка: sxc.hu

Дразните се, когато гаджето ви се превръща в обект на внимание от страна на други хора? Не можете да понасяте присъствието на бившата му приятелка/бившия й приятел наоколо? Вероятно имате своите основания да изпитвате известни притеснения, но когато те започнат да се превръщат в безкрайни поводи за скандали, това може да застраши връзката ви. В крайна сметка, на никой не би му харесало да бъде ограничаван в контактите си с приятели от срещуположния пол. Прекаленото налагане в една връзка, господарското поведение и следенето могат да се сложат край на вашите взаимоотношения. Вите как да избегнете това да се случи:

 

1. Открийте причината за ревността си

Да откриете истинската причина за ревността си, означава да решите проблема си поне наполовина. Много често ревността е провокирана не от фриволното поведение на половинката, а по-скоро от вашата собствена несигурност или несигурността във връзката ви. Твърде вероятно е да осъзнаете, че трябва да промените нещо в себе си, а не в гаджето ви.

Ако все пак сте убедени, че поведението му/й не подхожда на обвързан човек – кажете му/й го, но по най-деликатния начин, без обиди, заплахи и обвинения. В тийнейджърската възраст никой няма нужда от наставник... или поне не иска да си го признае.

 

2. Подобрете самочувствието си

Уверените в себе си хора ревнуват рядко, защото знаят, че нямат причина да го правят. Те са убедени в своите лични качества и в превъзходството си над останалите (без да стигат до прекалено самолюбиво поведение, разбира се). Те прекрасно осъзнават, че щом гаджето им е избрало тях, значи за него те са най-добрите.

Ако все пак изпитвате известни притеснения относно самочувствието си и честичко ви връхлита несигурност, опитвайте се бързо да изхвърляте тези мисли от главата си. Съсредоточете вниманието си върху нещо друго – вашите качества например. Те със сигурност са много и мисълта за тях ще ви накара да се почувствате по-уверени в себе си.

 

 

3. Сравнението е ваш враг

Постоянното сравнение с другите приятели или приятелки на гаджето ви е наистина досадно. Особено, ако го правите на глас. Откажете се от него. Както вече знаете, щом той/тя е избрал/а вас, значи има достатъчно основания да го направи.

 

4. Не се притеснявайте от бившите

Бившите са в миналото, вие сте в настоящето. Ако някой/някоя от тях продължава да звъни на гаджето ви и да търси постоянен контакт с него/нея, това вероятно ви дразни. Но замислете се – дали по-скоро не трябва да изпитвате съжаление, а не раздразнение към него/нея?

Ако бившият/бившата на вашето гадже проявява твърде голяма напоритост и нахалство, може да помолите приятеля/приятелката си да му/й обясни точно и ясно, че не вече не се интересува от него/нея, тъй като има нова връзка.

 

5. Запомнете, че демонстрирането на ревност не ви помага

Прекалената ревност в една връзка никога не е от полза. Никой не иска да бъде заедно с човек, който очевидно няма високо мнение за себе си и който постоянно прави скандали. Защо ви е да рушите перфектните взаимоотношения с половинката си, като се осланяте само и единствено на негативните си мисли? Бъдете позитивни!

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия