Има пет вида ревност, но нито една от тях не е полезна

Ревността нанася сериозни вреди на здравето. Ревнивците често страдат от болки в стомаха и главоболие, често заспиват трудно и чувстват тревожност. Според скалата на стреса, ревността е равна на внезапен удар, при който спира сърдечната дейност. Мъже

2010-10-12 23:38:44
Има пет вида ревност, но нито една от тях не е полезна
Ревността нанася сериозни вреди на здравето. Ревнивците често страдат от болки в стомаха и главоболие, често заспиват трудно и чувстват тревожност. Според скалата на стреса, ревността е равна на внезапен удар, при който спира сърдечната дейност. Мъжете, които започват неочаквано да трупат килограми, всъщност са жертви на ревността си. Има пет различни вида ревност - маниакална, хипертрофирана, депресивна, страх от развод и параноична.

Хората, които ревнуват безумно много, понякога посягат на собствения си живот в изблик на емоции. Ревността може да се окаже основна причина при хората, които страдат от безсъние. 90% от населението в Германия страда от ревност. Когато тя стане патология, придобива биохимична основа. При появата на натрапчиво състояние, което е свързано със страха да не те излъжат, се наблюдава спадане в нивото на серотонин - това е хормонът, който ни прави щастливи.

Ревността при мъжете се равнява на силен удар, те имат усещането за свиване на сърцето и понякога се чувстват "като вцепенени". Човек няма как да избяга от ревността, затова когато тя настъпи организмът ни реагира като се включва противошоковият механизъм, но по този начин страда имунната ни система и може да се отключат най-различни заболявания.

Ревнуват хора, които нямат вътрешно равновесие. Ако единият от двойката е по-привлекателен, за да няма разногласия, другият трябва да бъде уравновесена личност. Иначе се започват едни драми и връзката е подложена на излишна ревност. Този, който провокира ревността, се радва, когато тя е налице, защото по този начин се чувства желан.

Интересен факт е, че хора, които ревнуват, често изневеряват на половинките си. Ревнивецът не вижда недостатъците си, но вижда всички слабости у своя партньор. Мъжете - свалячи се страхуват да не им изневерят, защото съдят по себе си, а те често го правят.

В края на краищата няма нищо лошо, ако човек ревнува в границите на нормалното. Ако обаче прекалява, той трябва да се обърне към психолог, за да преодолее този свой недостатък. Ревността се ражда от страха да не загубиш любимия човек и начина си на живот, който водиш с него и който харесваш. За да се избегне излишната ревност, по-добре е да не разбирате за миналото на своя партньор и да не се поддавате на провокации от негова страна.

Ако все пак установите, че вашата половинка ви изневерява има два варианта - или да преглътнете обидата и да намерите причината за тази изневяра и да се опитате да оправите взаимоотношенията си или да се разделите с този човек и да потърсите любовта при друг, който няма да ви предаде. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия