Защо кафето на гладно е вредно?

Няколко съвета

2018-03-28 10:00:00
Защо кафето на гладно е вредно?
Снимка: Pixabay

Имате ли навика да пиете кафе сутрин? Нуждаете се от нещо ободряващо, което да ви събуди, а толкова рано още не сте гладни? И в край на сметка сте изпили едно кафе, а понякога и две преди да сте хапнали дори нещо малко.

 

1. Какви са ползите от кафето?

 

Проучванията показват, че пиенето на кафе има много полезни свойства, като облекчаване на мускулни болки, подобряване на паметта, поддържане на имунитета, предпазва от паркинсонова болест и диабет.

 

Но ако приемате кафе на гладно, давате възможност на любимата напитка да покаже и своето лошо влияние върху организма.

 

2. Защо да не пием кафе на гладно?

 

Кафето, дори и безкофеиновото, увеличава производството на стомашна киселина. В завишено количество тя е опасна и уврежда лигавицата на стомаха, което води до лошо храносмилане, киселини и симптоми на синдрома на раздразнените черва.

 

Друга причина да не пием кафе на гладно е, че когато го правим това влияе на освобождаването на хормона кортизол, който се отделя под стрес, но също така влияе на енергийните нива.

 

Нивата на кортизол в тялото са между 8 и 9 сутринта, което помага на тялото да се събуди естествено, но учените откриха, че кофеинът на гладно намалява тези нива значително!

 

Това означава, че ще трябва да пиете все повече кафе, за да почувствате енергия сутрин. За да не попречите на този жизненоважен хормон, е най-добре да пиете кафе между 10 и 12 преди обед и след храна.

 

3. Вие нямате стомашни болки или киселини

 

Ако не усещате неразположение след сутрешното кафе на гладно и нямате намерение да променяте този свой навик, може да опитате с една чаша вода преди кафето.

 

И все пак бъдете внимателни, понякога здравословните проблеми могат да се избегнат съвсем лесно.

 

Снимка: Pixabay

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия