НБУ - изпитен център на университета Кеймбридж

На 13 октомври 2004 г. бе подписано споразумение между университета Кеймбридж, Британския съвет-България и Нов български университет С това споразумение се дава право на НБУ: да организира подготвителни курсове за изпитите на Кеймбридж; да прове

2005-03-19 00:00:00

На 13 октомври 2004 г. бе подписано споразумение между университета Кеймбридж, Британския съвет-България и Нов български университет

С това споразумение се дава право на НБУ:

В словото си към присъстващите Ректорът на НБУ, доцент Сергей Игнатов, заяви:
“Чуждоезиковото обучение е сред най-важните приоритети на НБУ с оглед на предстоящата интеграция на България в Европейския съюз и НАТО и желанието на Университета да подготви висококвалифицирани млади специалисти, които да могат да се впишат ефективно в международните структури за сътрудничество.
Чуждият език е включен в задължителните общообразователни изисквания на всички студенти на НБУ и качеството на чуждоезиковото обучение и сертифицирането на придобитите умения и компетенции е сред постоянните задачи на академичното ръководство на Университета.
Ние имаме дългогодишна практика в провеждането на големи по обем изпитни сесии по чужд език: тяхното координиране е възложено на специално създадения Център по оценяване...”

Автор: Александър Ненов

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия