Наташа Атлас и Trans-Global Underground в София

Цитра. Мощен басов ритъм и перкусии. Шест човека на сцената. Ориенталско-африкански мотиви. Огньове и момичета танцуващи с факли. Това беше началото на втория концерт на TGU в България. Специалния гост Наташа Атлас стартира с песента Dub Yalil от алб

2002-08-28 00:00:00
Наташа Атлас и Trans-Global Underground в София
Цитра. Мощен басов ритъм и перкусии. Шест човека на сцената. Ориенталско-африкански мотиви. Огньове и момичета танцуващи с факли. Това беше началото на втория концерт на TGU в България.

Специалния гост Наташа Атлас стартира с песента Dub Yalil от албума си Diaspora. След кратка намеса на TGU с Ali Mullah (Rejoice Rejoice, 2001), тя продължи с Amulet и Gafsa (Halim, 1998). Въпреки традиционно лошото озвучаване на зала Христо Ботев в Студентски град (София), музикантите свириха и пяха с желание за публиката си.

Организаторите се бяха постарали да попречат на желаещите да стигнат до концерта. Това се получи поради факта, че на сайта на TGU е обявен концерт в зала Фестивална, а На билетите и плакатите бе обявена зала 3 на НДК.

Ориенталската атмосфера в самата зала бе постигната за миг, след запалването на въжета и факли, с които момичета танцуваха, облечени с индийски носии под звуците на Gafsa.

В края на концерта TGU и Наташа Атлас превърнаха сцената в Зулуски ритуал танцувайки боси под звуците на силно въздействащите ритми. Автор: Александър Ненов

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия