Любовта страдание или наслада

Винаги когато мислим за любов,стигаме до един момент в който се питаме какво точно означава любовта и чувствата които тя ни носи.Тя не винаги ни облагодетелства,напротив тя ранява по-дълбоко от всичко друго.Затова се твърди че тя носи малко или много

2005-03-18 00:00:00
Винаги когато мислим за любов,стигаме до един момент в който се питаме какво точно означава любовта и чувствата които тя ни носи.Тя не винаги ни облагодетелства,напротив тя ранява по-дълбоко от всичко друго.Затова се твърди че тя носи малко или много страдание и наслада.
       Хората си мислят, че когато си влюбен всичко ти се подрежда, но невинаги е така.
       Любовта е една от най-големите носителки на страдание.Нищо не ранява повече от несподелената и лъжлива любов.Когато си влюбен си много по-лесно раним и тогава най-малкия намек или дума могат да ти донесат страдание за цял живот.При споменаването на дума с която твой любим човек те нарани неволно или волно може да остави отпечатък върху нечия психика. От една такава дума можеш да получиш комплекси за цял един живот, а когато си комплексиран оставаш нещастен за много време. Но любовта не е еднострана.Тя бива сестринска, майчинска, бащинска, приятелска, не само между момиче и момче.При всички тези случаи на любов тя ранява.Нима няма да се почустваш нещастен когато най-добрата ти приятелка или приятел те предаде.Също така любовта е и вяра,не само обожание,но често тази вяра лесно се губи.
       От друга страна любовта е най-хубавото което може да ти се случи. Когато човек се влюбва започва да чувства да мисли по-позитивно за всичко което става около него.Започва да чувства една наслада от това, че живее и че е обичан. От това чувство човек вижда смисъл да продължи своето съществуване, дори и то да не е много добро. Когато си влюбен дори и най-малките жестове с които се стараят да те направят щастлив означават много. За любовта няма никакви ограничения. Тя се извисява над всички и всичко, но само когато е истинска и споделена.
       За мен любовта има и плюсове и минуси, но трябва просто да се научиш как да отсяваш минусите и тя ще се превърне в истинска наслада, а не само страдание. Автор: Александър Ненов

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия