От персонала на Лондонската болница опитали да получат информация за Кейт

Случаят се разследва

2024-03-21 10:30:00
От персонала на Лондонската болница опитали да получат информация за Кейт
Снимка: Getty Images

Човек от персонала на болницата в Лондон, където бе направена коремната операция на Кейт Мидълтън, е опитал да получи достъп до личните медицински данни на съпругата на принц Уилям.

 

Кейт претърпя планирана коремна операция в The London Clinic в средата на януари, като стоя в болницата 2 седмици.

 

Не стана ясно какъв точно е бил здравословният ѝ проблем, но бе съобщено, че не става дума за раково заболяване.

 

От двореца Кенсингтън казаха, че принцесата няма да присъства на публични събития до Великден, който в католическия свят се празнува на 31-и март тази година.

 

Сега шефове на болницата разследват опит на човек от персонала да разгледа личните медицински документи на Кейт, докато тя била пациент там.

 

"Това е огромно нарушение на сигурността и невероятно увреждащо за болницата, имайки предвид нейната безупречна репутация, свързана с лекуване на членове на кралското семейство. Старши шефовете на болницата се свързаха с двореца Кенсингтън незабавно, след като научиха за инцидента. Те увериха двореца, че ще има пълно разследване", споделя източник на "Daily Mirror".

 

От The London Clinic коментираха случая.

 

"Ние твърдо вярваме, че всички наши пациенти, независимо от статуса им, заслужават пълна поверителност и конфиденциалност, що се отнася до тяхната медицинска информация".

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия