Хари трогна с послание за баба си

Ето какво написа

2022-09-14 10:30:00
Хари трогна с послание за баба си
Снимка: БГНЕС

Принц Хари написа официално съобщение по повод смъртта на баба си - кралица Елизабет Втора.

 

Тя почина в четвъртък следобед в резиденцията си в Балморал, Шотландия. Кралицата си отиде на 96-годишна възраст.

 

Хари сподели съобщението в профилите си в социалните мрежи.

 

"Почитайки живота на моята баба, Нейно Величество Кралицата, и скърбейки за загубата ѝ, ние всички си припомняме какъв пътеводен компас беше тя за толкова много - в своята отдаденост на службата и в задълженията си. Възхищаваха ѝ се и я уважаваха на световно ниво.", пише той.

 

Принцът наблегна и на това колко е бил близък с баба си.

 

"Нека повторим думите, които тя каза след смъртта на съпруга си, принц Филип, думи, които сега могат да донесат комфорт на всички нас: "Животът, разбира се, се състои от последни раздели, както и от първи срещи". Бабо, въпреки че тази последна среща ни носи дълбока тъга, аз съм завинаги благодарен за всички наши първи срещи - от най-ранните ми детски спомени с теб, до срещата ни с теб за първи път като мой главнокомандващ, до първия момент, в който ти се запозна със скъпата ми съпруга и прегърна обичаните си правнуци. Ценя тези моменти, споделени с теб, и много други специални моменти между тях. Вече липсваш много, не само на нас, но на света.", посочва още той.

 

"Благодаря ти за отдадеността към службата. Благодаря ти за добрите съвети. Благодаря ти за заразителната ти усмивка. Ние също се усмихваме, знаейки, че ти и дядо отново се събрахте и двамата сте заедно в мир.", завършва посланието.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия