Аштън Къчър загубил слух и зрение

Това се случило преди 2 години

2022-08-11 10:30:00
Аштън Къчър загубил слух и зрение
Снимка: БГНЕС

Аштън Къчър направи страшно разкритие.

 

Актьорът каза, че е късметлия, че е живот, тъй като страда от автоимунно заболяване, което атакува зрението, слуха и запазването на равновесие.

 

Той е развил много рядка форма на васкулит. Звездата проговори за състоянието си в "Running Wild With Bear Grylls: The Challenge" на "National Geograpic".

 

"Преди 2 години имах тази странна, супер рядка форма на васкулит, която съсипа зрението ми. Изгубих слуха си. Не можех да пазя равновесие. Наистина не оценяваш тези неща, докато не ги загубиш, докато не си помислиш: "Не знам дали някога отново ще мога да виждам; не знам дали някога отново ще мога да чувам; не знам дали някога отново ще мога да ходя. Късметлия съм, че съм жив", коментира Аштън.

 

Васкулитът е заболяване, което предизвика възпаление на кръвоносните съдове. То може да бъде предизвикано от инфекция, лекарство, а често и причината не става ясна, казват от "NHS", предават от британския "Cosmopolitan".

 

Актьорът не споделя какви симптоми е имал, но посочва, че възгледите му за живота са се променили заради заболяването.

 

"Минутата, в която започнеш да виждаш предизвикателствата като неща, направени специално за теб, които ти дават това, от което имаш нужда, започват да се забавляваш. Започваш да се движиш над проблемите, вместо да живееш под тяхната тежест", казва Къчър. 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия