Рио Фърдинанд: Националният ни отбор щеше да загине в самолетна катастрофа

Това едва не се случило през 2006 г.

2021-11-17 12:00:00
Рио Фърдинанд: Националният ни отбор щеше да загине в самолетна катастрофа
Снимка: БГНЕС

Рио Фърдинанд разказа страшна история.

 

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед разкри, че английският национален отбор по футбол е можело да загине в самолетна катастрофа през лятото на 2006 г.

 

Тогава част от отбора бяха футболни звезди като Дейвид Бекъм, Стивън Джерард, Уейн Рууни, Майкъл Оуен, Франк Лампард, Джон Тери, Ашли Коул, Джо Коул и др.

 

Футболистът твърди, че играчите са плакали и са се молили за живота си, тъй като при пътуването еимало силна турбуленция. Това се случило след като отбора е бил елиминиран на Световното първенство по футбол през 2006 г. в Германия.

 

Спортистите се прибирали към родината си след мач с Португалия на четвъртфиналите.

 

"Ние тъкмо бяхме елиминирани от първенството от Португалия на четвъртфиналите и имахме най-лошия полет обратно, който можете да си представите. Случихме на ужасно време и всеки мислеше, че ще се разбием. Всички плакахме. Бях седнал близо до Уейн Рууни и Стивън Джерард, и техните съпруги, и всички крещяха. Имаше турбуленция на друго ниво. Беше лудница; и хората, и багажа, бяха навсякъде и никой не знаеше какво се случва. Определено си помислих: "Това е всичко", особено, когато погледнах към стюардесите. Винаги можеш да прецениш колко сериозни са нещата по израза на лицата им; аз ги погледнах и те всички седяха на местата си с безизразна физиономия и очевидно си мислеха: "В беда сме". Обикновено съм сравнително спокоен, но после ги видях и бях доста изплашен", обясни Рио пред "The Sun".

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия