Бионсе счупи "Грами" рекорд

Ето какви призове грабна тя

2021-03-15 16:30:00
Бионсе счупи
Снимка: BGNES

Бионсе счупи пореден рекорд - за най-много награди "Грами", спечелени от жена.

 

Тя получи 28-ата си статуетка в неделя вечерта - призът за най-добро R&B изпълнение за песента "Black Parade", като така подобри рекорда на Алисън Краус. Певицата спечели наградата и за най-добро видео ("Brown Skin Girl"), както и за най-добра рап песен за "Savage" с Меган Тий Сталиън.

 

"Това е такава чест за мен. Толкова съм развълнувана. Като артист, вярвам, че е моя работа и наша работа да отразяваме времената, и сега сме в такъв труден период. Затова, исках да ободря и окуража всички чернокожи кралици и крале. Не мога да повярвам, че това се случи, това е толкова магична нощ", коментира звездата.

 

Тейлър Суифт спечели наградата за албум на годината за "Folklore".  Тя благодари на приятеля си Джо Алуин, както и на приятелите си Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс и техните 3 дъщери. Певицата уточни, че първо показва на Джо песните, които пише.

 

Хари Стайлс грабна първата си статуетка "Грами". Изпълнителят спечели приза за най-добро солово поп изпълнение за "Watermelon Sugar".

 

Наградата за най-добър поп вокален албум отиде при Дуа Липа за "Future Nostalgia". Звездата каза, че този албум е променил нейния живот по много начини.

 

Меган Тий Сталиън беше обявена за най-добър нов изпълнител, а призът за най-добро поп дуетно/групово изпълнение отиде при Лейди Гага и Ариана Гранде - "Rain on Me".

 

За най-добра рок песен беше обявена "Stay High" на Британи Хауърд.

 

Заради пандемията от коронавирус, 63-ата церемония по раздаването на наградите се проведе в хибриден формат - на няколко сцени - Staples Center в Лос Анджелис (Калифорния), клубовете Troubadour и Hotel Caf в Лос Анджелис, театър „Аполо“ в Ню Йорк и музикалната зала Station Inn в Нашвил, Тенеси.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия