Новите трендове при слушалките - безжични или с кабел?

Как да изберем слушалки според нуждите ни?

2021-02-01 14:05:00
Новите трендове при слушалките - безжични или с кабел?
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Изборът на слушалки е като търсенето на геймърски компютър или лаптоп: огромно разнообразие от модели, всеки от които със специфични характеристики, широк ценови диапазон и притеснения дали ще направите подходящия избор.  

 

 

Все пак, с малко информация и съобразяване с личните си предпочитания можете да успеете да направите перфектния избор.

Видове слушалки

Около ухото (over - ear)

Този тип аудио продукти покриват изцяло ушите и са едни от най-удобните за ползване. Според специфичните характеристики на конкретния модел, over - ear могат да бъдат с отворен или затворен гръб. Слушалките със затворен гръб не пропускат външните шумове, докато тези с отворен гръб пропускат външни звуци. Този вид слушалки предлагат кристален звук и максимално изживяване при слушане на музика, видео игри, слушане на аудио книга и други. Тъй като са с кабел, зоната им на употреба е ограничена. За сметка на това не се налага да ги зареждате и можете да слушате музика или играете на игри колкото ви се иска.  Over - ear са подходящи за възпроизвеждане на висококачествен звук и могат да бъдат мечтаният аксесоар за всеки аудио маниак. 

Върху ухото (on - ear)

Този тип слушалки се поставят директно върху ушите. В зависимост от модела могат да бъдат с отворен, затворен или полуотворен гръб. Те са по-компактни и удобни за носене извън дома и могат да бъдат както с кабел, така и безжични. Голяма част от моделите са със сгъваем дизайн, което улеснява носенето им в чанти или специални калъфи.Тъй като не спират напълно външните звуци са много подходящи за онлайн уроци, при които е добре да не сте съвсем откъснати от учебната среда.

 


Тип “тапи” (in - ear)


Проектирани са да се поставят в ушния канал и обикновено се предлагат в комплект със смартфони, таблети или други подобни устройства.  Моделите са много леки, поставят се лесно и почти винаги разполагат с вградени в кабела микрофони и контрол на навигацията и звука. За размерите си предлагат сравнително добра изолация от външните шумове, но звуковите им характеристики не са на завидна висота.
Малкият им размер ги прави много подходящи за слушане на музика в метрото или автобуса. Те са идеални и за спортуване, но могат да бъдат неудобни след носене повече от два часа.  

 

Безжични (Bluetooth)

Bluetooth все по-търсени и желани, особено сред хората, които търсят удобството, стилния дизайн и свободата, които този вид слушалки предлагат. 
Едно от големите им предимства е, че нямат кабел и нищо не ограничава действията на носещия ги. Стандартно, за да работят, безжичните модели се нуждаят от връзка с устройство, което поддържа Bluetooth. Един от минусите им е, че за да слушате музика, устройството, с което са сдвоени слушалките не трябва да е по-далеч от 10 м. 

Напълно безжични (True - wireless)

Това е ново поколение слушалки, които са напълно безжични или “наистина безжични”. Те са поставят директно в ушите, работят на батерии като Bluetooth слушалките, но имат по-голям обхват от тях, тъй като обикновено се сдвояват с устройството посредством Wi - Fi. True - wireless слушалките разполагат с динамични драйвери, система за анулиране на шума и се предлагат с удобна кутийка. Минус: животът на батерията им е около 3 - 4 часа.

 


Тенденции 

С всяка изминала година безжичните слушалки набират все по-голяма популярност заради компактния си дизайн и удобството да бъдат носени както навън, така и у дома. Световни производители като Huawei, Samsung, Apple, Sony, JBL впечатляват с:

 

 

 

Razer завладяха сърцата на геймърите, предлагайки най-новите модели геймърски слушалки. Logitech са все по-търсени при онлайн обучението, тъй като разполагат удобен микрофон. За истинските фенове на музиката могат да заложат на марки като Beats, които гарантират звука да е на макс а качеството топ.

 

Бюджетни слушалки може да намерите под марките A4, Hama, Microlab, Xmart, Xiomi, Trust, MyKronoz, Cellularline, Canyon. От тези марки слушалки може да намерите модели True - wireless, които ще допълнят вашия аутфит и ще останете винаги свързани с телефона ви.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия