4Magic: Вече не сме малките момичета, които помните

Дамите от групата с признания за новата си песен и кариерата си

2020-12-17 16:30:00
4Magic: Вече не сме малките момичета, които помните
Снимка: Virginia Records
Малко преди края на тази странна за всички ни година, 4Magic представиха своя пети сингъл, озаглавен „Дай Ми“. Песента е създадена по време на международния творчески лагер за писане на музика Sofia Songwriting Camp от четирите момичета в екип с румънския хитмейкър Monoir, талантливата норвежка изпълнителка YNGA и Venci Venc’, който им помага за българския текст. Ето какво разказаха те за новия си сингъл, целите си и края на тийн годините пред "TeenProblem.net".
С какво новата ви песен „Дай ми“ се различава от предишните ви няколко хита?

Валя: „Дай ми“ наистина е доста по-различен проект от тези, които сме издавали досега. Отличават го нашата загадъчност и женственост. Смятам, че в песента си личи колко много сме пораснали, все пак ставаме жени, изглеждаме доста по-секси и определено имаме много, което да кажем и да изразим пред публиката си.

 

 
Елеонора: Този нов проект ни представя в друга светлина. С него искахме да покажем на публиката си, че вече не сме малките момичета, които помнят от началото на кариерата ни. По-отговорни и още по-дисциплинирани сме, което само по себе си говори за нашето израстване през годините. Песента, концепцията и стайлингът във видеото ни позволяват да изглеждаме по-секси и провокативни.

 


Стана ясно, че парчето е създадено по време на първия международен творчески лагер за писане на песни в България – Sofia Songwriting Camp. Какво ви донесе това преживяване?

 

Елия: Sofia Songwriting Camp е място, където се сблъскват и сливат различни музикални култури, инстинкти за музика, емоционални заряди. Преживяването ни там бе неописуемо - истинско вдъхновение! Получихме уникалната възможност да творим с талантливи чуждестранни артисти, от които научихме страшно много. Те имат и непоколебима работна етика. Създадохме много музика, приятелства и спомени, които никога няма да забравим. Нямаме търпение да дойде и второто издание на лагера!

 

Никол: Това преживяване е безценно за всеки един артист, който получи възможността да стане част от него. В рамките на само 5 дни създадохме над 20 парчета, както за нашия, така и за чуждестранния музикален пазар. Научихме страшно много за изключително кратък период от време и почерпихме творческа енергия за месеци, дори години напред. Благодарни сме, че бяхме част от Sofia Songwriting Camp 2019! 

 


В клипа вече няма помен от невинните тийнейджърки, а вече сте по-провокативни и изглеждате като истински дами. Чувствате ли се по-мъдри и пораснали?

 


Валя: Определено да! Много неща ни се случиха за възрастта, на която сме и животите ни се развиха доста динамично през последните години, което е страхотно. Стараем се да растем дори повече вътрешно и определено наблягаме на личностното си развитие, четем много книги и се фокусираме върху това да изграждаме добри качества, присъщи на дамите. А сега най-накрая успяхме да покажем тази своя по-пораснала и женствена страна, която се криеше в нас, чрез проекта „Дай ми“.

 


Елеонора: Според мен ни се наложи да пораснем на много ранна възраст, защото кариерата ни започна още когато бяхме на по 14-15 години, но определено сме се променили още. Вече самите ние се чувстваме като големи хора, начинът ни на мислене също се промени, но никога не забравяме откъде сме тръгнали и за какво трябва да бъдем благодарни. 

 

Снимка: Virginia Records


В края на тийн годините сте, какво научихте за себе си от този период и кое най-много ще ви липсва от него?

 


Елия: Научихме, че трябва да оценяваме всеки изминал момент, защото времето минава бързо! Все едно беше вчера, когато бяхме на 15 и се явихме за първи път във формата Х Factor… Със сигурност получихме много уроци, взехме си много поуки и осъзнаваме, че имаме да развиваме много неща в себе си. Благодарим от сърце на всички хора, които са били плътно зад гърба ни с момичетата, с които вече 6 години сме заедно и пишем своята история.

 

Никол: Животът преподава най-смислените уроци, а един от тях е “не бързай да порастваш“ (смее се)! Чак сега оценихме колко прекрасно беше когато бяхме по-малки и безгрижни. Всеки период от живота крие своя чар, така че много се вълнуваме за всичко, което ни предстои. За момента продължаваме да си повтаряме, че всеки един момент е важен и трябва да му се насладим максимално. Станахме и по-дисциплинирани, напълно отдадени на това, с което се занимаваме. Радваме се затова, което сме постигнали и се надяваме да въврим все така нагоре!

 

2020 година беше трудна и различна за всички нас, заради пандемията от коронавирус. Успяхте ли да намерите нови хобита по време на карантината и как ви повлия стоенето вкъщи?

 

Елеонора: Аз винаги съм имала прекалено много хобита (смее се). По-скоро мога да кажа, че тази ситуация ми даде възможността да им обърна повече внимание заради свободното време, с което разполагам. Старая се и да прекарвам максимално много моменти с близките си и да съм до тях.

 

Валя: Тази пандемия, въпреки че отне много на много хора, за което искрено съжалявам и ми се иска да не беше така, ни подари и време. Аз лично открих много ползи и развих нови умения. Наблегнах на две от нещата, които обожавам да правя, а попринцип не ми остава време - готвенето и рисуването. Това дори това повлия силно върху решението ми какво ще кандидатствам догодина, след като завърша 12-ти клас. Така че за мен това бяха едни доста ползотворни 365 дни.

 


Елия: Аз успях да разгърна и наблегна върху любовта си към рисуването и дори имах възможността да представя първата си изложба със собствени картини в Пловдив в края на октомври. 

 

Снимка: Virginia Records

 

Снимка: Virginia Records


С кои знаменитости бихте искали да направите обща песен?

 


Елия: Интересен въпрос! От българските изпълнители, може би с DARA или Любо Киров! DARA има жесток заряд и талант, а Любо уважаваме изключително много, той винаги ни помагаше в подготовката по време на X Factor. От международните артисти - Little Mix! Ще станем страхотна осморка (смее се)! Или по-скоро седмица, след като за огромно съжаление Jesy Nelson напусна групата.

 


Валя: С Дуа Липа!!! Шегата настрана, от по-възможните вероятности - Мария Илиева, тя е кралица. 

 


7. Как поддържате форма?

 


Никол: Поддържането на форма става с желание, хъс и воля! Ако ги имаш, можеш да постигнеш всичко, ако разбира се не страдаш от здравословни проблеми. Спортът е абсолютно неизменна част от моето ежедневие, тренирам всеки ден и се старая да поддържам тялото си във възможно най-добрата форма. Така че за мен най-ключови са здравите тренировки (смее се).

 

Елеонора: С тренировки и правилно хранене. Много е важно човек да не се отпуска и винаги да намира време за себе си, дори и да са само пет минути на ден. Това, че сега прекарваме по-голямата част от времето си вкъщи, не трябва да ни спира да се грижим за себе си и за това как изглеждаме.

 

Снимка: Virginia Records


8. Какви цели си поставяте за 2021 г.?

 


Елия: Очаквам новата 2021-ва година с голяма любов! В личен план си поставям за цел да завърша успешно 12-ти клас и да постъпя в университета, в който искам да уча след това. Пожелавам си през следващата година музиката и изкуството отново да се завърнат с пълна сила, защото всички имаме нужда от тях, артисти или не! А с момичетата няма да спираме да творим и да създаваме нова музика, надяваме се някой ден и да издадем свой албум!  

 

Никол: Силно вярвам, че 2021-ва ще бъде една по-позитивна и приятна година, защото би трябвало да сме осмислили и оценили много повече неща през изминалата 2020-та. Поставям си за цел да бъда щастлива и да прекарвам времето си по възможно най-продуктивния начин, да се грижа за себе си и близките си и да подарявам радост на хората с музика. 

 

Елеонора: 2021-ва се надявам да бъде една по-добра година. Отново да се срещаме с феновете си, да ги зареждаме и усмихваме, да правим все повече музика и да сме заедно.

 

Валя: За най-важна цел си поставям да следвам плана за реализация, който начертах тази година и да завърша училище успешно, за да си отворя още повече врати. Разбира се и с момичетата да създадем още много песни, с които да се гордеем. 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия