4Magic: Когато сме заедно, движим света!

Момичетата с интервю за TeenProblem.net

2020-09-02 13:30:00
4Magic: Когато сме заедно, движим света!
Снимка: Virginia Records

През лятото момичетата от 4Magic зарадваха феновете си с ново праче - XOXO, което носи интересно послание. Ето какво разказаха пред TeenProblem тийнейджърките за песента, социалните мрежи, карантината и лятото.

 

1.  С какво новата ви песен се отличава от предишните ви хитове?

 

Елия: „ХОХО“ се различава не само с мелодията и ритъма, но и с посланието, което носи. В нея показваме, че вече имаме куража да кажем „не“ на всички хора, които са ни наранили в миналото. Искаме да дадем знак, че заедно можем да отблъснем всичко лошо от миналото и да покажем, че „когато сме заедно, движим света”. 

 

Валентина: Стараем се всичките ни проекти да са различни и да разказват за това в какъв период от живота си сме самите ние, а и творчеството ни да се развива като пробваме нови неща.

 

2.  Песента е посветена на социалните мрежи - може ли да кажете, че вашият живот също е много повлиян от тях и в каква посока?

 


Никол:
В днешно време много от живота на хората бива повлияван от социалните медии. Аз бих казала, че моят не е такъв. Като всеки нормален човек ги използвам, но не им позволявам да взимат цялото ми време.

 

Валентина: Социалните мрежи промениха начина, по който хората общуват, получават и предават информация. Разбира се, че са повлияли и върху нашия, но лично аз много се старая да избягвам това да е токсично и определящо.

 

Елия: Социалните мрежи за мен са връзка с външния свят и вид комуникация с всички мои последователи и приятели. Обичам да споделям какво правя през деня и винаги се стремя да публикувам неща, които будят интерес в  последователите ми - така все едно сме заедно, дори и през екраните на телефона.

 

Елеонора: Определено може да се каже, че в днешно време социалните мрежи играят важна роля в живота ни, но съм напълно съгласна с Валя, че трябва да внимаваме кой следваме в тях и да не вярваме на всичко, което виждаме там.

 

Снимка: Virginia Records

 

3. Какви съвети бихте дали на тийнейджърите, които отделят много време на Instagram и Facebook?


Никол: Не губете толкова много време в социалните мрежи и се наслаждавайте повече на времето с близките си.

 

Валентина: Аз искам да ги посъветвам да изкарат няколко дни без телефони и сред любимите си хора, за да разберат колко е хубав животът извън интернет.

 

Елия: Живейте за момента и не отделяйте цялото си време за социалните мрежи, защото това, което се случва, е тук и сега. И друг съвет - не си слагайте маска, докато прекарвате време там, а бъдете себе си, защото всеки е уникален по свой си начин.

 

Елеонора: Бих ги посъветвала да отделят повече време на семейството, близките и приятелите си, да създадат истински и ценни спомени с тях, и най-вече - да живеят живота си в реалността, а не в социалните мрежи.

 

4. Имате ли любими инфлуенсъри в мрежите?


Никол: Аз следя най-много Изабел Овчарова и Anllela Sagra. Това са хората, които в последно време най-много ме мотивират.

 

Валентина: Руските модели са ми любими. Много е хубаво, когато можеш да се вдъхновиш от нечие присъствие и поведение в социалните мрежи, но когато усетя, че започвам да съдя себе си и да мисля за тези хора като за перфектни и недостижими, спирам да ги следвам или си давам почивка за известно време.

 

Елия: Има много инфлуенсъри, които следя и са ме вдъхновили в много посоки как да поддържам профила си. Една от тях е Mary Jane. Нещото, което ми харесва в нея е, че качва истински и непринудени неща.

 

Елеонора: Аз нямам любими инфлуенсъри, просто следвам хората, който ми харесват и публикуват позитивни неща.

 

Снимка: Virginia Records

 

Снимка: Virginia Records

 

5. С какво се занимавахте по време на карантината и започнахте ли да гледате по друг начин на света около вас?


Никол: По време на карантината гледах да не седя на едно място, започнах да чета, занимавах се с онлайн обучението си и се развивах личностно. Най-много може би ми допадна това, че успях да прекарам повече време със семейството си. Със сигурност вече виждам нещата по друг начин.

 

Валентина: Осъзнах, че семейството и любовта са най-важните неща за един човек и в труден момент каквото и да имаш - ако нямаш тях си загубен. Опитах се да измъкна позитивите от този период, бях с любимите си хора, отдадох се на приятни дейности като готвене и рисуване. Научих много нови неща и започнах да чета повече.

 


Елия: За мен карантината беше една пауза на всичко, все едно земята спря да се върти за момент. Имах време да помисля върху много неща и сега осъзнавам, че всъщност тази ситуация не промени мисленото и погледа ми към света, а го оцвети в много пъстри и ярки цветове. Накара ме да оценявам повече хората около мен и да не губя време за нещата, които искам и целя да постигна.

 

Елеонора: Отделих повече време на хобитата си, а те са доста, но сред най-големите са рисуване и изучаване на различни езици. Също така в този период осъзнах как появата на един вирус, може да преобърне целия свят наопаки за отрицателно време и след него нищо да не е същото.

 

6. Как минава лятото ви - остана ли време за почивка, море?


Никол: Тази година покрай обстоятелствата може би имаме повече време за почивка и аз мисля, че максимално ѝ се отдадох. Успях да отида на море със семейството си и да прекарвам колкото се може повече време с приятелите си.

 

Валентина: Да, разбира се. Вече 4 пъти бях на морето, предстоят ми още пътувания натам. В общи линии имаме ангажименти, но определено пътувам и се забавлявам балансирано с тях.

 

Елия: При мен лятото е много динамично. Всеки ден е запълнен с задачи, но винаги намирам време за почивка, защото това е единственото време, което прекарвам изцяло със семейството си. А през другите дни тренирам, подготвям се с уроци и курсове за последната ми година в училище, правя музика в студиото си, пея, пътувам и се подготвям скоро да взема и книжка.

 

Елеонора: Засега минава доста добре. В момента даже пиша отговори на въпросите ви, докато съм на почивка. Поздрави от морето!

 

Снимка: Virginia Records

 

7. Пред какви предизвикателства се изправяте в последните години от тийнейджърството?


Никол: Предизвикателства винаги има. Аз специално започнах да отделям много време за личностното си изграждане като човек. Минах покрай някои неща, които започват да ме карат да се замислям доста над това, което искам да бъда.

 

Валентина: Ние вече сме във възрастта, в която започват първите години на "големите хора" . Все по-често ни се налага да взимаме важни решение за живота и пътя си, ставаме по-отговорни. Предстои ни да завършим и да се преместим в други градове, но вярвам, че ни предстоят нови и различни приключения.

 

Елия: Последните години са както най-забавни, така и най-ценни. Изправяла съм се пред много предизвикателства, но най-голямото от тях  е да докажа, че вече съм голям човек и ще мога да се справя сама с всичко в бъдеще. Сега целта ми е да завърша 12 клас с успеха, който искам да постигна, и да избера правилния път, по който да потегля.

 

Елеонора: Истината е, че на нас ни се наложи да пораснем малко по-бързо от предвиденото (смее се). Бяхме на по 14 години, когато се явихме в „Х Фактор“ и спечелихме формата, а след това животът ни коренно се промени. Започнаха да ни се случват различни неща, станахме по отговорни и ангажирани, вече имахме участия и интервюта, за които трябваше да пътуваме, а в същото време да продължим да бъдем и добри ученички. Хубавото е, че и до днес успяваме да постигаме баланс и да се справяме успешно с всичко.

 

Снимка: Virginia Records

 

8. Решихте ли в кои университети искате да кандидатствате и какво да учите след време?


Никол: Аз съм решила, но за сега мисля да си остане тайна, докато не се случи.

 

Валентина: Остава ни още малко, но и аз като Никол предпочитам да не споделям за момента.

 

Елия: Не съм решила още къде че уча, но се подготвям за това, което искам да кандидатствам. Едно е сигурно обаче - никога няма да оставя музиката и в бъдеще ще продължавам да се развивам като артист.


Елеонора: Аз още не съм решила в кой университет искам да кандидатствам, но искам да уча интериорен дизайн или архитектура.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия