ALMA: В момента пиша книга

Певицата със спецално интервю за TeenProblem.net

2020-07-17 12:00:00
ALMA: В момента пиша книга
Снимка: Virginia Records
9

"Be Alright" е заглавието на новия сингъл на 16-годишната изпълнителка и автор на музика ALMA.
 

 

Музикалната кариера на ALMA започна шеметно в началото на 2019 г., когато излезе дебютният й сингъл "Perfect", последван от хитовете "Don’t Know" и "Out of Control", както и интересната колаборация с Pavell & Venci Venc’ - "Адрес".

 

Ето какво разказа пред TeenProblem младата изпълнителка за новата си песен и карантината.

 

 

Как се роди идеята за новата ти песен?

 

 В училище, в един мрачен ден, когато имах нужда от мотивация, реших да напиша позитивна песен, в която хората да се припознават и слушайки я, да не забравят, че един ден всичко ще бъде наред.

 

Как преминаха снимките на клипа, тъй като са се случили по време на карантината?

 

Половината клип беше заснет в апартамента, в който живях в Лондон по време на карантината, а другата половина в дома ми в София. Получи се много добре, защото успяхме да включим две от най-любимите ми места в това видео. Една супер яка млада унгарска фотографка ме засне в Лондон, а режисьорът Васил Стефанов засне кадрите в София. Не е най-екстравагантното ми видео, защото съм летяла и падала от люлки, танцувала съм в тунели, горял е огън непосредствено до мен и какво ли още не, но песента е по-различна. Доволна съм, че направихме точно такъв видеоклип.

 

Снимка: Virginia Records

 

Имаш ли любима песен от твоите и защо я определяш като такава?

 

Сама пиша текстовете на песните си и това ги превръща в част от мен. За „Perfect” съм разказвала как намерих стари листчета с текста в един от шкафовете в стаята ми в София.  Явно песента е била в главата ми доста преди да я пуснем... Тя е специална, защото сложи началото на цялото това приключение. Но може би от това, което е излязло до момента, любимата ми е „Out of Control”, защото е много лична. В нея разказвам за битката, която се случва във всеки един от нас и за пътите, в които се чувстваш извън контрол.

 

По време на карантината научи ли важни неща за живота и изкуството?

 

По-скоро съм ги знаела от преди това, но сега са се потвърдили. За изкуството съм сигурна, че освен щипка талант, всичко е резултат от практика, упражнение, подготовка и че трябва да имаш страст към това, което правиш. За да твориш трябва да си в правилното настроение. А за живота, от висотата на моите 16 години усещам, че трябва да направя всичко възможно да се впиша в него, а не да съм страничен наблюдател.

 

Снимка: Virginia Records

 

Какво най-много ти липсва от родната страна?

 

Саня и супата на баба. Тук имам безкрайна подкрепа и обич от  хората около мен и съм много благодарна за това. Винаги ми става носталгично, когато се връщам, защото имам много спомени и неща, които ме свързват със София.

 

Планираш ли да се занимаваш с нещо друго освен с музика?

 

Винаги съм се занимавала със сто неща, не мога да се движа само по една писта. Много рисувам, уча драма, пея, свиря на различни инструменти, интересувам се от философия и в момента пиша книга.

 

Снимка: Virginia Records

 

Снимка: Virginia Records

 

Още снимки вижте в галерията ни

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия