Михаела Маринова: за дебютния албум, любовта и онлайн концертите

Певицата със специално интервю за TeenProblem.net

2020-04-29 16:30:00
Михаела Маринова: за дебютния албум, любовта и онлайн концертите
Снимка: Костадин Кръстев – Коко
13

Михаела Маринова е една от най-известните певици у нас в момента. Звездата на чаровната изпълнителка изгря в X Factor през 2014 г., а малко след това тя започна да пуска хит след хит и спечели още повече фенове. В края на март излезе и първият ѝ албум. Ето какво разказа тя за него и за кариерата си пред TeenProblem.

 

Скоро на пазара излезе първият ти албум. Можеш ли да кажеш, че това е сбъдната детска мечта?

 


Абсолютно! От много малка си мечтаех един ден да бъда успешен артист със собствено творчество. През последните 5 години ми се случиха много неща в професионален план и дори за миг не съм спирала да се подготвям за момента, в който ще събера музиката ми в албум. За това време успях да се запозная със страшно много готини и талантливи хора, които взимат участие и в създаването на „Стъпка напред“. Pavell & Venci Venc’, с които освен работа ни свързва и истинско приятелство, VessoU, който е изключително талантлив млад бийтмейкър и още куп други любими приятели.

 

В момента сме в извънредно положение заради пандемията от коронавирус и не успя да изнесеш концерт-промоция пред феновете. Считаш ли това за лош късмет и планира ли се друг концерт?

 


Въпреки ситуацията съм щастлива, че с екипа на „Вирджиния Рекърдс“ успяхме да представим албума на датата, която бяхме планирали от самото начало. Концертите засега ще са онлайн, докато всичко отмине. Вече направих един такъв от вкъщи и беше наистина различно и вълнуващо. Със сигурност ще представя албума и на концерт на живо след като всичко отмине, защото това, което сме подготвили с музикантите, които ще се качат с мен на сцената, е жестоко.

 

Снимка: Костадин Кръстев – Коко

 

Имаш ли любима песен от първия албум и защо я определяш като такава?

 

 
Една от любимите ми песни в албума е „Следвай моя глас“, която се роди на пианото вкъщи и благодарение на Павел Николов успя да зазвучи по начина, по който я чувате сега. Друг любим сингъл е „Страх от самота“, който и е моят авторски дебют. Всички песни в албума са специални, защото имам отношение към музиката и текста във всяка една. Описват емоциите, които съм изпитвала през тези години и разкриват части от вътрешното ми Аз.

 


Когато още беше участничка в X Factor вярваше ли, че това предаване ще ти помогне и един ден ще се утвърдиш на музикалния пазар?

 


Вярвах, че има място за мен на тази сцена и че участието ми в предаването ще сложи началото на нещо по-голямо. Няколко години по-късно мога да благодаря на Саня, която повярва в мен, на страхотния екип зад гърба ми и на феновете, без които нямаше да съм тази Михаела.

 


Кога осъзна, че искаш да се занимаваш с музика?

 


Пея от 4-годишна и дори за миг не съм се колебала дали музиката е правилният път, по който да поема.

 

Снимка: Костадин Кръстев – Коко

 

Все още си студентка, какво най-много ти харесва от обучението в университета? Чувстваш ли се по-уверена там, като вече имаш толкова опит в музикалния бранш?

 


Чувствам се подкрепяна от всичките си колеги и учители, които се вълнуват заедно с мен за това, което ми се случва в професионален план. Средата в университета е много различна, начинът на мислене също. Можеш да достигнеш до много нови гледни точки и да контактуваш с различни от теб хора.

 


Можеш ли да кажеш, че любовта към приятеля ти е вдъхновила някои твои нови песни и клипове?

 


Със сигурност. Любовта и подкрепата на Александър ме карат да летя и да бъда още по-уверена и вдъхновена. Две от песните в албума са посветени на него.

 


И двамата с приятеля ти сте доста заети с работа, как обичате да прекарвате свободното си време заедно?

 


Гушнати. Когато сме заедно обичаме да правим колкото се може повече и разнообразни неща. Харесва ни да си стоим вкъщи и особено в момента наваксваме времето, което не сме имали в последните месеци.

 


Гледаш ли футбол и на кои отбори си фенка?

 


Фен съм на отбора, в който играе Александър. Подкрепям го и се вълнувам заедно с него.

 

Снимка: Костадин Кръстев – Коко


Както споменахме, в момента страната ни, като много други, е в извънредно положение заради пандемията. Плаши ли те това и как запълваш времето си сега, когато си повече време вкъщи?

 

 
Превърнала съм дома си в терен за игри, музика и фитнес. Спокойна съм, защото се опитвам да гледам позитивно на нещата и знам, че скоро всичко ще отмине.

 


Можеш ли да кажеш, че до теб има истински приятели, които се радват на успехите ти и кои качества цениш най-много у тях?

 


С времето започнах да подбирам добре хората, които допускам до себе си. В момента приятелите ми не са много, но са истински, разбират ме и получавам голяма подкрепа от тях. Не ми е нужно повече от това, щастлива съм!

 

Снимка: Virginia Records


Какъв съвет би дала на учениците, които искат да се занимават с музика?

 

 
Да следват своя глас и да вярват, че дори най-големите мечти се сбъдват.

 


За крехката си възраст вече имаш доста успехи и награди, какво друго си пожелаваш да постигнеш?

 

 
Пожелавам си да имам вдъхновение, за да мога да продължавам да творя и да радвам феновете си.

 

Снимка: Virginia Records

 

Лексикон


- Любимо ястие?
- Пилешки крилца.


- Любим сериал?
- Empire.


- Любим цвят?
- Бебешките цветове.


- Любимо животно?
 - Кученцето ми – Мини Макс. Харесвам и конете.


- Любима музикална група?
- Little Mix.

 

Още снимки вижте в галерията ни

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия