Хали Бери короняса планка

Актрисата избра това упражнение, ето защо то е полезно

2020-02-19 10:30:00
Хали Бери короняса планка
Снимка: БГНЕС

Хали Бери винаги е в перфектна форма и повечето хора се изненадват, когато разберат, че тя вече е навършила 53 години.

 

Звездата редовно спортува и често дава съвети за тренировките в социалните мрежи.

 

Феновете питаха актрисата следното: "Ако трябва да избереш само едно упражнение, което да правиш през остатъка от живота си, което би било то?". А Хали отвръща, че би избрала планк.

 

Планкът бива наричан и "дъска".

 

Просто трябва да застанете в поза за лицева опора, да сгънете лактите си под ъгъл 90 градуса. После подпрете тежестта на задната част на тялото върху пръстите на краката. И трябва да опитате да останете в тази позиция поне 1 минута.

 

Колкото по-дълго успеете да се задържите така, толкова по-ефективна е тренировката.

 

Снимка: Pexels

 

Планкът е идеална домашна тренировка, не изисква много време и не се нуждаете от оборудване, за да го правите. Но не се подвеждайте, в началото ще ви е трудно.

 

Планковете са прекрасен начин да стопите мазнините по корема и талията и да научите тялото си на издръжливост. Те помагат и за подсилване на мускулите на гърба.

 

При това упражнение изгаряте доста калории, дори да го правите само за 10 минути на ден. То е полезно за хората със заседнал начин на живот и забързва метаболизма. 



Скоро Хали Бери обяви, че си е поставила голяма цел за 2020 г. и призова почитателите си да станат по-активни в спортуването през новата година.

 

"Открих, че медитирането всеки ден, дори само за 30 минути, наистина ми помага да се придържам към целите си във фитнеса. Възнамерявам да получа още един колан в джиу-джицу през новата година", сподели тя във видео.

 

View this post on Instagram

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия