4Magic: Никога не сме мислили да се разделяме

Момичетата от бандата със специално интервю за Teenproblem.net

2019-11-25 16:30:00
4Magic: Никога не сме мислили да се разделяме
Снимка: Virginia Records
18

Скоро излезе новата ви песен "Вселена" и в клипа към нея показвате една нова визия. Чувствате ли се пораснали и променени?

 

Валя: - Чифт токчета на боулинг пистата не променят човека, но определено вдигат адреналина (смее се)! Истината е, че след финала на X Factor животът ни тръгна на тройно по-високи обороти, но вече намерихме баланса между училището и честите пътувания из страната.

 

Елия: - Съавтори сме и на третата си песен и имаме огромното желание да продължим да правим музика, не просто да я изпълняваме. Осъзнахме колко важно е един артист да не е само лицето на една песен, а да е част от целия процес, да музицира. „Вселена“ е първият ни сингъл с такъв ретро вайб – надявам се да накара хората да танцуват!

 

Елеонора: - Пораснахме до там, че да стигнем до Националното училище за музикални и танцови  изкуства „Добрин Петков“ в Пловдив и да си говорим за авторските права с връстниците ни. Ако някой ми беше казал това преди година, щях да се огледам за скрита камера! Валя и Никол са учили в това училище.

 

Никол: - Да, върнахме се по такъв тържествен начин по покана на Българска асоциация на музикалните продуценти  и тяхната кампания „В час по интелектуална собственост“. През последните две години продуцентът ни Саня Армутлиева ни помогна да осъзнаем, че кариерата ни в музикалния бизнес е пряко свързана с уважението към правата ни на изпълнители и автори. 

 

Какво си казахте с учениците? Какво ви питаха най-често?

 

Елия: - Освен в НУМТИ бяхме и в училището за сценични и театрални изкуства, където всички бяха супер любопитни дали могат да използват наша песен без разрешение, например, за да запишат кавър или пародия. 

 

Никол: - Интересуваха се какво трябва да направят, за да не си присови някой кредита за тяхно парче, снимка, картина – да го публикува без знанието на другия и да каже, че е негова творбата. В такива случаи и скриншот от част в социалните мрежи може да бъде доказателство, че има злоупотреба и този човек не единствения автор.

 

Валентина: -  Доста хора ни пишат с въпроса „Откъде можем да си дръпнем „Вселена“?“. Споделих това като пример за отношението към интелектуалната собственост у нас, хората масово мислят, че им се полага безплатно. На всички музиката им е много любима и важна, но не са готови да плащат за нея. Един такъв въпрос показва неуважение към труда на десетки хора – само видеото сме заснели с екип от 40 души. 

 

Връщаме се пак към видеото – ваша ли беше идеята да снимате видеото в боулинг зала?

 

Елеонора: Идеята беше на режисьора Павлин Иванов – Баш Моушън. Снимахме  цяла нощ без сън и почивка, но въпреки това адреналина беше на макс и много се забавлявахме!

 

Снимка: Virginia Records

 

Вие сте още ученички. Как успявате да съчетавате училището с музикалната кариера, остава ли ви свободно време?

 

Елия: - Първата година след победата в X Factor ни беше много трудно. Ние самите трябваше да осмислим цялата тази промяна – че сме спечелили едно тв състезание и сме започнали да живеем мечтата си! Срещнахме супер разбиране и подкрепа от страна на преподавателтие и съучениците ни. Остава ми време за тенис, за уроци по актьорско майсторство, за писане на текстове. 

 

Валя:- Всичко зависи от добрата организация на времето. Откакто започнахме да работим да излезем на кафе с приятели стана супер лукс. Аз лично изпозлвам всяка свободна минута, за да се върна в залата за народни танци.

 

Никол: - Понякога се налага да пропускаме учебни дни, защото пътуваме много за участия и всякакви други задачи, свързани с музиката. Но успяваме да наваксаме с материала после.

 

Къде ви харесва повече, в Пловдив или в София?

 

Елеонора: - На мен ми харесва навсякъде, стига да съм с любимите си хора.

 

Елия: -На мен също, географията е без значение, си заобиколен с любимите си хора. 

 

Никол: - Съгласна съм с Елия и Елеонора, но Пловдив ми е на сърцето. Обичам си го, това е родният ми град!

 

Валя: - Винаги ще имам сантимент към Пловдив, но на този етап  усещам, че повече ми се живее в София.

 

Снимка: Virginia Records

 

Мислили ли сте с какво искате да се занимавате, когато завършите гимназия?

 

Елеонора: - Аз мисля да се развивам в сферата на изкуствата, но все още не знам дали ще е с пеене. Много ме влече модният дизайн. Още има време да помисля.

 

Елия: - Много искам да продължа образованието си в чужбина, това ми е било мечта. Знам, със сигурност, че после ще се върна в България. Още не съм избрала в коя посока ще поема, но задължително ще се занимавам с музика и изкуство.

 

Никол: Аз се занимавам с изкуство, с компютри, със счетоводство. И също се чудя накъде да поема.

 

Валя: - Аз ще остана в сферата на изкуствата, обаче ще уча паралелно и нещо различно - мениджмънт или реклама, а може и журналистика.

 

Вие сте група още преди да придобиете такава голяма популярност у нас. Славата промени ли отношенията ви, карате ли се повече?

 


Елеонора: - Не. Пораснхаме заедно. Научихме се да бъдем по-организирани и дисциплинирани. Караме се понякога, но никога не сме имали големи кавги. Никога не сме мислили да се разделяме.

 

Никол: - Спорим най-често за някаква част от сценичната хореография, или за стайлинга си.

 

Валентина: - Ние сме като сестри. Търсим се по всяко време на днеонощието за съвет, споделяме си.

 

Снимка: Личен архив/ Virginia Records

 

Като какви тийнейджърки се определяте?

 

Валя: - Аз минавам за доста кротък. Мисля, че родителите ни са супер изненадани от това как във времето, в което сме били тийнейджъри и сме си били в родния град, сме си останали сравнително добри деца. Не сме правили големи проблеми. Точно в пубертета, ние се сблъскахме с работата, така че това ни направи доста отговорни.

 

Никол: - Аз бих се описала като много щура. В момента много ме влече забавлението, ходенето по купони. Много обичам да излизам с приятелите си в свободното си време. 

 

Елия: - Вече толкова много неща се случиха около нас, че имам чувството, че съм на 20 г., а не на 17 г. Все едно прескочих тийнейджърството. Иначе мисля, че съм спокоен тийнейджър.

 

Елеонора: - При мен е шарено - един ден може да съм много луда, щура, да ми се купонясва. На другия ден може да съм скучна, да ми се спи и да не искам да бъда сред хора. 

 

Снимка: Личен архив/ Virginia Records

 

Кой ви е любимият предмет в училище?

 

Валя: -  Обичам хуманитарните науки - италианският език и литературата са ми любими.

 

Никол: - Икономическа информатика и компютърна архитектура. Това са ми специалните предмети.

 

Елия: - Английски език, математика и литература.

 

Елеонора: - География, математика и немски език.

 

Още снимки вижте в галерията ни

 


Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия