Ева Пармакова за първата любов, абитуриентския бал и пубертета

Младата звезда със специално интервю за Teenproblem.net

2019-11-14 13:30:00
Ева Пармакова за първата любов, абитуриентския бал и пубертета
Снимка: Virginia Records
7

Звездата на Ева Пармакова изгря в музикалното предаване X Factor и тя бързо се превърна в любимка на тийнейджърите. Вече има няколко хита зад гърба си, а скоро излезе и новото ѝ парче. Ева разказа пред Teenproblem как успява да балансира между училището, кариерата и социалния живот. Тази година тя е 12-и клас и планира да продължи образованието си в чужбина. Ето какво сподели младата певица.

 

Ева, скоро излезе новата ти песен Lipstick. С какво е по-различна тя от предишните? Мислиш ли, че в клипа влизаш в един нов образ?

 

Обичам да експериментирам с жанровете, които харесвам – „Ти губиш“, Tell Me Right и Lipstick са супер различни една от друга, но танцувалния вайб на Lipstick го усещам най-силно. Обичам тази смесица между поп и нахакано арендби, която усмихва и те кара да се движиш. Това е посоката, в която искам да вървя за напред като стил. Във видеото сменям 8 визии, скачам дори в животински костюм, и всяка е разиграна така в сюжета, че да те накара да превъртиш и да се вгледаш, да откриваш всеки път по някой нов елемент. Феновете адски много се кефят на разходката ми в тази градска джунгла, която създадоха 24/7 Video Production и режисьора Божидар Велинов.

 

Разказваш, че си преодоляла страха от високо за снимките на клипа. Трудно ли ти беше и струваше ли си да направиш такава жертва заради музиката?

 

Струваше си, естествено. Интересното е, че преди никога не съм имала страх от високо – когато съм в чужбина обичам да гледам града от птичи поглед на някой небостъргач, падам си по катеренето на планини, обичам да летя. Тази хеликоптерна площадка обаче се оказа по-тясна, отколкото изглежда във видеото. Извадихме късмет, че този ден танцьорите бяха по-малко, иначе не знам как щеше да свърши всичко това. Отключи се зверски страх в мен, едва избутах хореографията. Трябваше да се стегна и да го направя, все пак целият екип е там за мен, на тази миниатюрна площадка. На другия ден имах жесток световъртеж, беше ми трудно да стана от леглото.

 

Новата ти песен ли ти е любима от твоите?

 

Lipstick е най-бързо създадената ми песен – записана е за по-малко от 8 часа и виновници за това са румънския продуцент Моноар и Касиопея, един от най-търсените автори в света на кей попа. Между нас имаше супер творческа химия, допаднахме си много и като хора. Първоначално мислех, че хора с биография като тяхната ще ме гледат като някой първокласник, който повече ще им се мотае между краката и ще си пее. Те обаче приемаха всичките ми идеи, подкрепяха ме. Lipstick е първото парче на което съм съавтор  Няма как в това парче да не чувствам най-много себе си.

 

Ти си още ученичка - трудно ли балансираш между музикалната кариера, ученето и социалния живот?

 

Имам и такива натоварени седмици, но аз съм човек, който обича да е зает. Аз съм супер късметлийка, защото правя това, което най-много обичам. Освен това по пътя си в музиката не вървя сама, имам железния екип на „Вирджиния Рекърдс“ зад гърба си. С приятеля ми пътуваме във всяка свободна минута. Откакто си купи кола сваляме покрива, надуваме музиката и потегляме в произволна посока. Преди просто скачахме на произволен влак, което си беше друг тип приключение.  

 

Снимка: Virginia Records

 

Предстои ти абитуриентски бал. Вълнуваш ли се и класът ти подготвя ли се вече за него?

 

Много ясно, все пак това е края на гимназиалната ера (смее се)! С класа ми вече сме измислили всичко - къде ще ходим, къде ще празнуваме. Не съм избрала все още тоалета, с който искам да бъда.

 

Разбираш ли се със своите съученици и подкрепят ли те те?

 

Винаги съм се разбирала много добре с тях. Много ми харесва това, че те по никакъв начин не си промениха отношението към мен, когато станах разпознаваема след участието си в X Factor.

 

Кои са ти любимите предмети?

 

Харесвам математиката. Това учудва много хора. В 7 клас дори си решавах задачи за забавление. Тази година нямаме такива предмети, но преди обичах и биологията, и химията. Често пъти това дали един предмет ти харесва зависи и от учителите - преподавателите ми по тези предмети бяха страхотни!

 

Някога мислила ли си да се занимаваш с нещо друго, освен с музика?

 

Не съм мислила за Б план. Дори да не съм певица, със сигурност ще правя нещо, свързано с музика. Тя ме движи. Главната ми цел е да се занимавам с това, което обичам, а музиката е нещото, което обичам най-много.

 

Труден ли беше пубертетът за теб и с какви проблеми се сблъска тогава?

 

Честно казано, периодът беше добър като цяло. Основният ми проблем бяха  паническите атаки, с които доста хора на моята възраст се сблъскват. В такива моменти е важно да си спомниш простички неща, като това, че все пак дишаш –значи стресът и страът са обратими. Но ученическите ми години бяха наистина страхотни. Попаднах в много готини класове - и в миналото ми училище, и в гимназията.

 

Снимка: Virginia Records

 

Известността повлия ли на пубертета, имаше ли чувството, че изпускаш безгрижните години?

 

От X Factor насам ежедневието ми прилича на ролъркостър, който се движи с тройно по-бързи темпове от преди. Наложи ми се да порасна по-бързо и да осъзная колко здрава работа трябва, за да ти се случват нещата в музиката. Развих се професионално и като артист. Открих се като изпълнител.

 

Спомена, че има човек до теб?

 

Да, споменах ви за него – той е прекрасен и свири на всеъвзможни инструмени. Използваме всяка свободна секунда, за да ме учи на солфеж и да мога да си акомпанирам добре с китарата. Вече сме заедно от година и четири месеца. Това ми е първата любов, преди това не съм имала гаджета изобщо. За разлика от всичките ми приятелки, аз бях единствената, която беше останала без човек до себе си. Но пък си е заслужавало чакането, сега съм с най-трайната връзка от всички. И съм щастлива.

 

Правите ли си романтични изненади?

 

Едно от най-милите неща, които прави, е да ми оставя бележчици рано сутрин, и аз ги виждам, когато се събудя. И в тях пише нещо много сладко и мило. Такива малки жестове правят най-голямото впечатление.

 

Спазваш ли специални хранителни или тренировъчни режими?

 

Не, аз съм голям любител на вредната храна, макар че по-често я гледам на снимка в Инстаграм, отколкото пред себе си в чиния. Освен това преди около година открих, че готвя добре. Имам късмет, че  метаболизмът ми засега ме щади и не ми се е налагало да спазвам строги диети. Преди ходих много на фитнес, сега танцувам за забавление вкъщи.

 

В България ли искаш да продължиш да се развиваш? Мислиш ли за образование в западните страни или за кариера там?

 

Бих искала да продължа образованието си  в Англия. Харесала съм си един университет в Брайтън и сега ми предстои кандидатстване там, мечтаната ми специалност е Songwriting (писане на песни). Ще е трудно, но трябва да се заема сериозно и с това. Надявам се следващата година да съм там.

 

Снимки на Ева Пармакова вижте в галерията ни

 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия