"Чернобил", "Игра на тронове" и "Боклук" обраха "Еми"-тата

Ето при кого отидоха наградите

2019-09-24 12:00:00
Снимка: Reuters
15

71-вата церемония по връчването на наградите "Еми" беше проведена в Лос Анджелис на 22 септември.

 

Култовият сериал "Игра на тронове", чийто последен сезон беше излъчен тази година, получи отличието за най-добър драматичен сериал.

 

Актьорът Питър Динклидж, който влизаше в ролята на джуджето Тирион Ланистър, грабна статуетката за най-добър актьор във второстепенна роля.

 

"Вие правите всичко, което ние напишем, по-добро. Обичаме всяка минута, прекарана с вас. Благодаря на най-здраво работещият екип в телевизиите. Невероятно е, че всички все още сте живи. Не мога да повярвам, че свърши. Не мога да повярвам, че направихме това", каза сценаристът Дейвид Уайз, като се обърна към звездите от сериала.

 

"Боклук" пък получи наградата за най-добър комедиен сериал. Звездата от него, Фийби Уолър-Бридж, взе статуетката за най-добра актриса в комедийна роля. Сериалът получи отличия и за за най-добър сценарий и режисура.

 

За най-добър актьор в главна роля в драматичен сериал наградата отиде при Били Портър за "Поза", а за най-добра актриса беше отличена Джоди Комър за "Убивайки Ив".

 

Хитовият сериал "Чернобил", посветен на най-голямата ядрена авария в историята на човечеството, взе награди за най-добър минисериал, за най-добър сценарий и за най-добра режисура на минисериал.

 

Снимки от церемонията вижте в галерията ни

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия