Михаела Маринова: Кариерата е на първо място, още не мисля за брак

Талантливата певица със специално интервю за TeenProblem.net

2019-08-30 13:30:00
Михаела Маринова: Кариерата е на първо място, още не мисля за брак
Снимка: Virginia Records
20

Михаела Маринова несъмнено е сред най-обичаните, талантливи и хитови певици у нас в момента. Тя е едва на 21 г., но вече има много постижения - стига до финал в музикалното предаване X Factor, когато е едва на 16 г., победа в предаването "Като две капки вода", няколко големи хита, стигнали до върха в музикалните класации в България, много верни фенове. Ето и какво разказа Михаела пред TeenProblem за любовта, новата си песен, ученето, кариерата и тайната на успеха.

 

Видеото към новата ти песен ,,Само теб" е секси и провокативно. Би ли казала, че в него влизаш в една нова роля, че феновете те виждат по един по-различен начин?

 

Пораствам и все повече ми харесва да експериментирам с визията си, в „Само теб“ показвам една по-женствена част от мен. По песента отново работих с румънския продуцент Крис Тарчеа – Monoir. Разбираме се много добре и направихме английската версия на парчето за няколко часа. Много скоро ще чуете и нея. Българският текст на „Само теб“ е написан основно от Любо Киров, мой много любим изпълнител. Всички знаем колко добра музика прави той и какви хубави текстове пише, радвам се, че имах възможността да работя с него. Аз и Павел Николов от дуото Pavell & Venci Venc' също се включихме в писането на текста.Снимачният процес също мина много добре. За втори път работих с режисьора Виктор Антонов – Рик, който предложи идеята да пресъздадем виртуалната любов. Много ми допадна, защото това е модерно и актуално в днешно време - всички да се запознаваме, да започваме контакт чрез Facebook, Instagram и други социални мрежи.

 

Снимка: Virginia Records

 

Тъй като си автор на част от текста - как се вдъхнови за него, разказваш ли някаква твоя лична история чрез него?

 

Не пея за определен човек, но мога да кажа, че песента е огледало на живота ми в момента. Приятелят ми Александър играе в нов отбор - „Етър“ Велико Търново, а аз съм в София и не се виждаме толкова често, което до някаква степен прави любовта ни виртуална. 

 

Трудно ли е да поддържаш връзка от разстояние и остава ли ти време за любимия човек?

 

Не е лесно, защото и двама сме много ангажирани и успяваме да се виждаме веднъж на 10 дни. Все пак връзката от разстояние има и своите плюсове, защото си липсваме повече, нямаме търпение да се видим, а подкрепата е още по-голяма.

 

Снимка: Личен архив

 

Мислиш ли вече за семейство и сключване на брак, или ученето и кариерата засега са на първо място за теб?

 

Не, всичко с времето си. В момента на първо място са кариерите ни. С Александър все още не мислим в посока създаване на семейство. Надявам се с времето отношенията ни да се запазят толкова чисти и истински.

 

Правите ли си романтични изненади?

 

Да, доста често. Аз съм късметлийка, че попаднах на толкова романтичен мъж. Умее да ме изненадва, а и аз често обичам да подарявам подаръци и да карам хората около мен да се чувстват специални. В това отношение с него много си приличаме.

 

Снимка: Личен архив

 

Как успяваш да съчетаеш следването на висше образование и работните ангажименти?

 

Трудно ми е, но си имам тефтерче, в което си записвам всичко, после отмятам с тикчета. Много съм дисциплинирана в това отношение и успявам да си подреждам деня по най-правилния начин, така че да се справя с всичко запланувано. Следването ми в университета е много интересно, уча "Музикално-сценична режисура" в Музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров". Сега започвам трети курс, първите 2 години минаха много бързо, точно защото ми беше любопитно да видя какво е да си от другата страна на сцената - като човек, който напътства артистите и измисля сценографията за музика, опера, оперета... В училище не успях да срещна подкрепа от съучениците ми, но колегите в университета са най-големите ми фенове и се вълнуват за всичко, което се случва около мен.

 

Какво обичаш да правиш в свободното си време, как релаксираш?

 

Релаксирам с дзен музика. Обичам да слушам инструментали, да чета книги и да гледам филми. Вкъщи съм си направила фън шуй подредби и има уникална енергия. Това е моето храм-място, там имам своя музикален кът, където свиря и композирам.

 

Какъв тийнейджър беше Михаела Маринова и смяташ ли, че има голяма промяна у теб след участието ти в X Factor?

 

Имаше дни, в които бях бунтарка и правех бели, докато на следващия бях най-кроткото и мило дете. Но майка ми и баща ми от ранна възраст ме възпитаваха да бъда сериозна в нещата, които правя, а и на мен всичко ми се случи много рано. Участието ми в X Factor повлия на тийнейджърските ми години, срещнах много професионалисти, които не спираха да ми дават безценни съвети какво да правя, как да се държа на сцената и как да стана истински артист. Предаването със сигурност ме направи по-отговорна и подредена. 

 

Снимка: Virginia Records

 

Винаги ли си искала да се занимаваш с музика? Кои други училищни предмети харесваше?

 

- Много ме влечеше биологията, но музиката винаги е била на първо място. Имах един период, в който си мислех, че мога да стана хирург и да се занимавам с медицина, но осъзнах, че всъщност музиката и биологията са две толкова различни неща, които много трудно ще успея да съчетавам. Затова се насочих само към първото, но до ден днешен гледам научни програми по телевизията, свързани с медицински процедури.

 

Как прекара лято 2019, успя ли да намериш време за екскурзии и море?

 

Обичам да прекарвам свободното си време със семейството ми и наскоро успяхме да си подарим почивка в Гърция. През лятото обикновено имам 14 свободни дни, в които мога да си почина, но никога не ги използвам наведнъж. С Александър рядко намираме време да отидем заедно някъде, защото неговата ваканция е само 4 дни. Все пак в началото на лятото успяхме да направим едно кратко пътуване до Гърция.

 

Снимка: Virginia Records

 

С кои български и световни изпълнители би искала да направиш дует?

 

Много бих искала да направя дует с Любо Киров, пожелавам си да ми се случи един ден. Докато любимите ми артисти от световната музикална сцена са Кристина Агилера, Ариана Гранде, Бионсе и Тина Търнър. 

 

Снимка: Антон Димов

 

Планираш ли скоро да отидеш на някакви големи концерти у нас и извън България?

 

2019 със сигурност е годината на концертите! На 3 октомври ще ходя на концерт на Ерос Рамацоти, след това на Ариана Гранде в Берлин, както и на Little Mix и Кристина Агилера в Лондон. Опитвам се да наваксам пропуснатите концерти, на които не съм успявала да отида по-рано през годините. Ходенето по такива събития е черпене на опит и вдъхновение, винаги се връщам заредена. През 2017 г. бях на концерт на Ариана Гранде в Барселона и през цялото време се възхищавах на това как изглежда, как пее, колко добре звучи гласът й… Като се прибрах, веднага влязох в студиото и започнах да творя.

 

Ти си само на 21 години, а вече имаш няколко хита, стигна до финала на X Factor и стана победител в "Като две капки вода". Има ли някаква формула или тайна за успех? Кои качества най-много цениш у себе си и кое ти помогна да постигнеш всичко това?

 

Качествата, които ми помогнаха да постигна тези неща са дисциплината и това, че обичам работата си. Имам много точна интуиция и се доверявам на вътрешното си усещане. Трябва да бъдеш любопитен, всеки ден да искаш да научаваш нови неща, да надграждаш себе си. Искам да покажа на тийнейджърите, че има смисъл да се бориш и да отстояваш позицията си, за да бъдеш чут.

 

 

Снимка: Коко Кръстев

 

Как поддържаш форма, спортуваш ли често?

 

Ходя на фитнес и макар да се старая да съм редовна, понякога ангажиментите ми не го позволяват. Ако не успея да отида в залата, правя упражнения вкъщи - въртя колело, имам си и лежанка.

 

Още снимки на Михаела вижте в галерията ни

 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия