Връчиха наградите "Грами"

Лейди Гага и Чайлдиш Гамбино получиха няколко статуетки, Крис Корнел беше награден посмъртно

2019-02-12 13:30:00
Връчиха наградите
Снимка: Reuters
15

Наградите "Грами" бяха раздадени на бляскава церемония в Лос Анджелис в неделя.

 

С най-престижната награда - тази за албум на годината, си тръгна изпълнителката Кейси Мъсгрейвс за албума "Golden Hour".

 

Рапърът Чайлдиш Гамбино пък взе приза за запис на годината за песента "Тhis is America", както и за песен на годината. Той обаче не присъства на церемонията.

 

Дуа Липа бе наградена за най-добрия нов артист за годината, а за най-добър рап албум бе отричен "Invasion of Privacy" на Карди Би. "God's Plan" на Дрейк бе призната за най-добрата рап песен.

 

Лейди Гага и Брадли Купър спечелиха наградата "Най-добро дуетно поп изпълнение" за песента "Shallow" от хитовия филм "Роди се звезда". Лейди Гага бе отличена и за за най-добро солово поп изпълнение за "Joanne (Where Do You Think You're Goin'?".

 

Ариана Гранде получи първия си приз "Грами" в категорията най-добър вокален поп албум за Sweetener, но тя също не беше сред гостите на церемонията.

 

Най-добрият рок албум е "From The Fires" на американската група Greta Van Fleet, а най-добрата рок песен - "Masseduction" на St. Vincent.

 

Крис Корнел беше награден посмъртно за най-добро рок изпълнение за "When Bad Does Good". Вокалистът на Audioslave и Soundgarden се самоуби на 18 май в хотелската си стая в Детройт, Мичиган, след концерт там. Музикантът е номиниран 16 пъти за "Грами", включително два пъти посмъртно.

 

Наградата беше приета от децата му  - 14-годишната му дъщеря Тони и 13-годишния му син Кристофър. "Неговият глас беше неговото откровение и неговата музика беше неговият мир. Това е за теб, татко, обичаме те толкова много", каза Тони.

"Никога не съм предполагал, че ще стоим тук, без баща ни, сигурен съм, че той щеше да е горд... Той докосна сърцата на милиони, но ние ще го помним най-вече с това, че беше най-страхотният баща", добави Кристофър.

 

Разгледайте снимки от наградите в нашата галерия

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия