Мейзи Уилямс се насочи към IT индустрията

Актрисата с приложение, което ще помага на хората, които искат да изкарват пари от изкуство

2018-07-17 12:00:00
Мейзи Уилямс се насочи към IT индустрията
Снимка: Reuters

Творческите професии са смятани за рискови и не толкова доходоносни, колкото медицината, правото, IT индустрията и т.н. Но смелата Мейзи Уилямс, позната като Аря Старк от Game of Thrones, се надява да промени начина, по който хората гледат на кариера в изкуството.

 

Това ще стане с помощта на мобилното приложение Daisie. Очаква се то да е готово през август.

 

Мейзи го е разработила съвместно с филмовия продуцент Дом Сантри. Приложението ще помага на хората, занимаващи се с творчески дейности, да се запознават, да изграждат връзки, и евентуално да работят заедно по проекти.

 

"Искам творческите професии да се приемат за сериозна работа, и да се плаща справедливо на хора, които се занимават с изкуство", казва актрисата пред "Teen Vogue". Една от основните цели на приложението е да скъси дистанцията между хора, които са се занимавали много време с изкуство и такива, които тепърва започват.

 

В платформата творците ще могат да прилагат свое портфолио, да се свързват с водещи фигури от различни арт полета на дейност, да споделят възможности за работа, да дават гласност на сурови идеи и проекти.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия