Мечтаната почивка – Санторини!

На разходка из живописните острови

2018-02-23 16:30:00
Мечтаната почивка – Санторини!
Снимка: Instagram

Ако търсите романтично кътче, гръцкият курорт Санторини е едно от най-добрите дестинации. Природата и автентичната архитектура – сгради, сякаш кацнали по скалите, черни пясъчни плажове, всяка година стават много желана дестинация за туристи.

 

Какво може да видите на острова:

 

Caldera Cliff - Не се срещат често места, където може да се насладите на залези като тези в Санторини. Лабиринтите от варосани къщи, които се спускат по хълма и цветовете на залязващото слънце изглеждат сякаш си се пренесъл в рая.

 

Старият град Oia – Ако искате да си направите зашеметяващи снимки за спомен, това вашето място. Емблематичните сини куполи, които виждаме на острова допълват романтичната атмосфера, независимо дали небето е облачно или виолетово по залез.

 

 

Обиколка на залива – Ако сте си мечтали за романтично плаване с малко корабче край живописни брегове – това е вашето място. А ако се качите на разходка по залез слънце, местните казват, че гледката разтапя и най-студеното сърце.

 

Разходка по улицата Agiou Mina Street – тази зашеметяваща улица минава високо над сините покриви, като пред вас се простира гледка към Егейско море. За най-хубав изглед се насочете на север към главната част на Фира.

 

Скарос – Този остров е най-южният от гръцкия архипелаг Спордати. Той е свързан с гръцката митология – според легендите в крепостта се е укривал Ахил, за да не се включи в Троянската война. Определено си заслужава да разгледате този дворец и да чуете историята му.

 

 

Фарът Акротири – Този фар от 19-ти век е ненадмината гледка. От него се виждат куп малки вулканични острови, а също и руйни на византийски замък – чудесно място за снимки и наблюдаване на залеза.

 

Плаж Камари – Санторини е известен с тъмните си вулканични пясъчни плажове, а Камари предлага дълга плажна ивица от черен пясък, който се намира под внушителната планина Mesa Vuono.

 

Освен множество кафенета, барове и ресторанти, има и живописна алея за разходки из залива.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия