Как да изберем послушно и вярно куче

Мечтаният домашен любимец

2018-02-13 13:30:00
Как да изберем послушно и вярно куче
Снимка: Instagram

Обикновено когато решим да си взмем куче отиваме в зоомагазина или търсим обяви в интернет. Но когато се сдобием с едно малко бебе, което определено е много сладко, но възпитанието му се оказва предизвикателство, вече не е толкова готино.

 

Скъсаните дивани и хиляди бели, които може да свърши едно малко куче, често отказват собствениците от желанието да се грижат за него.

 

Тъй като много малко стопани да достатъчно запознати как да обучат кучето си, така че то да не прави бели и да слуша, има едно много лесно решение, което ще превърне появата на новия четириног член на семейството в наистина невероятно преживяване.

 

Като начало трябва да отбележа, че всяка година 3.9 милиона кучета влизат в приюти и около 1.2 милиона биват приспани. Тези цифри разбиват сърцата ни, затова осиновяването е добро решение.

 

Ако искате да избегнете проблемите с възпитанието на вашето кученце, добре е да изберете пораснало животно. Ето защо това е чудесен избор:

 

1. То е по-здраво

 

Породистите кучета винаги носят определени заболявания, типични за породата. Животното от смесена пирода взима най-добрите гени, които го правят здраво и без предразположеност към много болести.

 

2. То има улични инстинки

 

Едва ли ще ви се случи нещо като това кучето ви да се отскубне от каишката и да пресече улицата, тичайки обезумяло между колите. Уличното куче умее да се предпазва от тях. Освен това уличните животни не са претенциозни към храната.

 

3. Мъдро е

 

Вашето осиновено, пораснало куче няма да съсипе къщата ви. Живтотът го е научил, че гризането на разни предмети, които не са за ядене няма никакъв смисъл. Освен това ще избегнете щурото скачане по гостите и вскякви други бели, за които се сещате.

 

 

4. То има хигиенни навици

 

Уличното животно някак по чудо знае, че вкъщи не се пишка и няма нужда да го учите на това. То търпеливо ще чака да го изведете на разходка сутрин и вечер. Освен това няма да скача във всяка локва и да се търкаля в разни мръсотии, защото за разлика от домашното животно, което се прибира вкъщи и лапите му биват подсушени, уличното седи мокро и му е студено.

 

5. То е много привързано

 

Кучетата може да са просто животни, но те разбират много добре, че са получили помощ и грижа и са благодарни. Те умеят да направят разлика, когато се сдобият с дом, храна и обич с уличния живот или този в приюта.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lilly23
преди 6 години

Благодаря за статията!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия