4 начина да удължите живота на цветята във ваза

Защото са красиви

2018-02-09 13:30:00
4 начина да удължите живота на цветята във ваза
Снимка: Instagram

Чудесно е когато си имаме свеж букет цветя, на който да се радваме, но те не са трайни и умират бързо. Но ако се грижите правилно за букета си, животът му може да се удължи с до две седмици!

 

1. Освобождаване

 

Ако са ви подарили страхотен букет, който обикновено е завързан здраво със стегнати панделки, добре е да се освободите от тях, ако не държите чак толкова много на опаковката, за да могат вашите цветя да лесно да пият вода във вазата.

 

2. Изрязване

 

След това трябва да изрежете малко от края на стеблата под ъгъл (може и повече, ако цветята имат твърде дълга дръжка). Така отново ще помогнете на цветята да пият вода.

 

3. Подхранване

 

Може да добавите във водата някои подхранващи вещества, които да удължат живота на букета. Оцет + захар (по една чаена лъжичка) – оцетът убива микробите, които карат водата за зеленясва, а захарта подхранва растенията. Въпреки това, добре е да сменяте водата на всеки два дни.

 

4. Дайте на цветята втори живот

 

Когато видите, че вашите цветя започват да увяхват, завържете ги с някаква връв и ги закачете да висят с цветовете надолу. Оставете ги така около две седмици, а когато са напълно изсъхнали може да ги подредите отново във вазата, като този път, разбира се, не слагате вода.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия