Най-девственият риф в Австралия, където може да плувате с акули

Едно незабравимо приключение

2018-01-10 15:30:00
Най-девственият риф в Австралия, където може да плувате с акули
Снимка: Instagram

Екмут, западна Австралия. Какво е довело хората в този отдалечен край на света? Определено не е било времето. Там почти няма валежи през лятото, а температури от 48℃  са съвсем нормални, да не говорим за отровните змии.

 

 

Причината за населяването на Екмут е, че САЩ прави база там по време на Втората световна война, за да извършва подводни комуникации в Тихия океан.

 

Но освен невероятната природа и тюркоазени води, Ningaloo Reef, който се намира там, е едно от малкото места, където може да плувате с акули, китове, скатове и водни костенурки.

 

 

Автралийското правителство има много строги правила относно лиценза за подобен вид развлечения, включващи доближаване до животните.

 

 

Плуване с акула може да намерите и на Филипините, но там туроператорите са известни с изключително опасни представления, които включват привличане на акулите със стръв, при което позволяват на посетителите да ги пипат.

 

В Ningaloo подобни неща няма, властите държат на сигурността, така че може да се насладите на дивата природа с увереност, че няма да пострадате.

 

 


Сезонът, в който акулите минават оттам е от март до септември, а на китовете от август до ноември. Гигантските скатове могат да бъдат срещнати целогодишно.

 

 

Има много добри хотели, където може да се настаните, но къмпингът, който е разположен в националния парк Cape Roger предлага чудесно обслужване на фона на морския бриз, който ще усетите от вашата палатка.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия