Невероятният Делхи II част

Столица с богата история, култура и природа

2018-01-31 16:30:00
Невероятният Делхи II част
Снимка: Instagram

Делхи, столицата на Индия, има богата история. Градът е пълен със сгради, които имат забележителна архитектура – джамии, крепости, паметници, останали от древните владетели.

 

Контрастът между стария град и добре организирания Ню Делхи е огромен и е много интересно да разгледате и двата. Ако харесвате спокойствието, просто се отправете към красивите градини на индийския град.

 

Първа част може да видите тук:

 

Ето кои са най-забележителните туристически обекти, които може да посетите (а много от тях нямат вход):

 

 

5. Ако смятате, че гробницата Humanayun изглежда малко като Тадж Махал, това е защото е вдъхновена от него. Тя е построена през 1570г. по времето на император Mughal Humayun.

 

По-късно много владетели последвали примера му, създавайки продължителен период на строителство в цялата страна. Гробницата е част от по-голям комплекс, разположен сред красиви градини.

 

 

 

6. Lodhi Gardens осигурява спокойно прекарване на деня, далеч от градския живот. Огромните градини са построени от британците през 1936г. около гробниците на управляващите от 15-ти и 16-ти век. Практикуващи йога и млади двойки посещават романтичното място.

 

 

7. Qutab Minar е най-високото минаре в света и е невероятен пример за ранна индо-ислямска архитектура. То е построено през 1206г., но причината остава мистерия.

 

 

 

Някои смятат, че е проектирано с цел да отбележи победата на мюсюлманското владичество в Индия, а други мислят, че е използвано да призовава вярващите в молитва.

 

8. Bahai Temple, който често се нарича 'лотус', тъй като е оформен като цвят на лотус, е особено привлекателен през нощта.

 

 

Изработен от бял мрамор, храмът принадлежи на Бахайската вяра, която обявява единството на всички хора и религии. Всеки е добре дошъл да се моли там. Спокойните градини и езера в околността му са чудесно място за релакс и пикник.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
crazyfenka
преди 6 години

Прекрасни места има там. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия