Най-великите любовни истории на всички времена I част

Само невъзможната любов ли може да бъде велика?

2017-12-26 12:00:00
Най-великите любовни истории на всички времена I част
Снимка: Instagram

Като става дума за любовни истории, вероятно някои известни такива бързо се появяват в съзнанието ви.

 

Романтичните сюжети на Титаник и Ромео и Жулиета са изпълнени с такава страст, че не могат да оставят никой безразличен.

 

Подобни истории могат да накарат всяка жена да мечтая за принца на своите мечти и да насълзи и най-коравите очи.

 

 

Минавайки през страниците на подобен роман, всеки читател става съпричастен с трагичния край на любовта и всички премеждия, които героите изживяват.

 

Възможно ли е една любовна история да е стане велика, ако има щастлив край? Дали само трагичните и невъзможни любови са достойни за възхищение и подобна популярност?

 

Остава да разберем, подбирайки най-великите любовни истории на всички времена:

 

 

 

Брулени хълмове

 

Един от най-старите класически романи, където „изгубената любов превръща добрия мъж в злодей“ е творение на английската писателка Емили Бронте.

 

Това е единственият й роман и най-известно произведение, което е издадено за първи път през 1847г.

Историята се развива през 1802г. В местността Wuthering Hights (Брулени Хълмове). Сюжетът разказва за Хийтклиф, който е осиновен и става много близък със сестра си Катрин.

 

Въпреки силните чувства, които изпитва към нея, любовта му остава неоценена и Катрин се омъжва за друг, а това превръща Хийтклиф в жесток и студен човек.

 

Цитат от романа: „Любовта ми към Линтън е като горските листа: времето ще ги промени, зимата променя дърветата. Любовта ми към Хийтклиф е като вечните, отвесни скали: източник на малко видима наслада. Нели, аз съм Хийтклиф. Той винаги е бил в моето съзнание не като удоволствие, а като част от мен самата“.

 

Песента „Total Eclipse ot the Heart” от 1983 е вдъхновена от историята на филма.

 

 

 

Парижката Света Богородица

 

Историята за несподелената любов на Квазимодо към красивата циганка Есмералда е роман на прочутия френски писател Виктор Юго, издаден през 1831г.

 

Действието в книгата се развива около катедралата Нотр Дам, в Париж през 1482г. Затворения в нея Квазимодо опитва да отвлече своята любима, но не успява, а по-късно тя се влюбва друг.

 

 

Красивата Есмералда е изпълнена със съжаление към него и става негова приятелка, въпреки че той е унижаван и подиграван от народа на Париж.

 

 

По-късно Квазимодо я спасява в деня на смъртната й присъда, но дали истинската любов може да преодолее ненавистта й към уродливия му външен вид?

 

„Любовта е като дърво: расте бавно, вкоренило се здраво в нашата душа. То процъфтява над развалините. Любовта е най-силна, когато е най-неразумно“.

 


Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия