Ужасяващата история за мистериозната къща на Уинчестър

Какво кара една жена да бяга през целия си живот

2017-10-30 14:30:00
Ужасяващата история за мистериозната къща на Уинчестър
Снимка: Instagram

Историята за Сара Уинчестър и мистериозната къща е интересна, но така страховита. Позната като приказка, тя вдъхнови предстоящия трилър Winchester: The House That Ghosts Build”, в който главната роля играе Хелън Мирън.

 

Сара Локууд Парджи е родена в Ню Хевън около 1839 година. Когато навършила 20 години, Сара се омъжила за Оливър Уинчестър. Няколко години по-късно тя родила момиче – Анна. За съжаление детето умряло месец по-късно от тежко недохранване. От този момент, късметът на Сара я напунал напълно. През 1880г. починал нейният свекър, а година по-късно и съпругът й, който се разболял от туберколоза. Тя получила наследство от 20 милиона долара, както и част от семейната компания. Сара не се омъжила повече и останала сама до края на живота си.

 

 

 

Тогава положението около нея станало много странно. Сара се свързала с медиум, защото както гласи легендата, тя започнала да се чувства преследвана и търсела връзка с починалия си съпруг. Според медиума семейството й било прокълнато от всички, които били убити от оръжията на Уинчестър. Много неочаквано Сара се преместила на запад, построила си нов дом и продължила да търси начин да успокои духовете, които бродели в семейната къща. Тя казвала, че ако спре да добавя нови имоти към семейната собственост и да ги разширява и обновява, ще намери смъртта си.

 

Свръхестественото усещане, което Сара дава на своята история, провокира интереса на много историци и биографи. Около 1886г., тя се преместила за последно в Сан Джоус, където купила незавършена осем етажна къща. Тя искала прозорци на необясними места както и необикновени камини. По-късно имотът се сдобил с общо 160 стаи.

 


 

През 1906г. Сара се оказала заключена в една от стаите за седем часа, като по-късно разказала, че това е поредното наказание от проклятието на Уинчестър. Много изплашена, Сара спряла строителството на къщата, напуснала я и се върнала към другите си имоти. Неочакваното й напускане обяснява защо архитектурно къщата и днес изглежда недовършена.

 

Сара Уинчестър умряла през 1922г. от сърдечна недостатъчност. В наши дни имотът на Уинчестър е Национална забележителност и посетителите имат възможността да я разгледат. А за най-смелите се организира разходка на свещи през октомври.

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия