Реши загадката и спечели награда от TeenProblem.net и Книгомания

2016-11-24 17:20:00
Реши загадката и спечели награда от TeenProblem.net и Книгомания
Прочутият детектив Еркюл Поаро се завръща Използвай малките си сиви клетки като него и може да спечелиш награда

Един от най-великите детективи в световната литературна история отново навлиза в поредица опасни приключения! Но този път не става дума за роман или за разкази, а за сборник с над 100 главоблъсканици за решаване. В „Еркюл Поаро. Криминални загадки“ /“Книгомания“/ авторът Тим Дедопулос вдъхва нов живот на любимия персонаж на Агата Кристи, като го прави разказвач на заплетени истории за престъпления, а основната роля за разкриването им се пада на читателя.

 

Кой е откраднал медальона на дукесата на Ашфорд? Убийство или нещастен случай е падането на алпиниста Нейтън? Лъже ли депутатът Хепууд, когато се представя за жертва на нападение? Всеки може да се опита да се досети – въпреки подвеждащите следи. Ако читателят активизира своите „малки сиви клетки“ по примера на Поаро, ще се справи и с разшифроването на кодовете, с игрите с числа и с логическите задачи в книгата. В края й са публикувани всички отговори.

 

А ето как може да спечелиш екземпляр от „Еркюл Поаро. Криминални загадки“ , предоставен от „Книгомания“ като награда за съобразителност. Тук публикуваме един от случаите на Поаро /“Убийствена работа“/ и те приканваме да откриеш кой е престъпникът, като обясниш накратко защо мислиш така в полето за коментари. Обещаваме, че ако пръв стигнеш верния отговор, ще получиш чудесен подарък още преди Коледа. Приятно четене и решаване!

 

Убийствена работа

 

Mes amis, гадна работа си беше това – ама много гадна работа! Бяха открили мъртъв един много известен счетоводител в неговия кабинет. Открил го – с прерязано гърло и проснат връз бюрото – горкият му секретар, когато пристигнал на работа. Полицаите ме осведомиха, че щом преместили тялото, установили, че разрезът е съвсем равен – вероятно направен с бръснач. От документите му нищо не можеше да се разбере, така бяха подгизнали от кръв. Убеден съм, че опасността да ходиш на работа в ранна утрин е ясна: когато си единственият човек там, не разполагаш с евентуален свидетел, който да те защити от убийците. Партньорите му, разбира се, бяха в потрес. Никой не можеше да се сети и за една причина да утрепят така жестоко техния колега. По-възрастният каза, че жертвата му се виждала напрегната и че имало слухове за … някаква проявена нетактичност, но той самият нямал никакви пререкания с починалия. По-младият беше по-хладнокръвен и намекна, че за него самия смъртта не е чак такава изненада, ала той не знаел за никакви сделки или далавери, които биха могли да предизвикат подобно действие. Секретарят добави само, че когато бил нападнат, покойният работел над финансите на една безупречна традиционна и скучна компания и додаде, че не познавал нито един друг клиент, чиито деяния биха могли да преминат в грозно насилие. Самоличността на вероятния убиец naturallment, веднага стана очевидна. Сигурен съм, че вече сте открили кой е виновникът…

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
miloto_girl_4e
преди 7 години

DeniValcheva, честито! Вие първа отговорихте правилно на въпроса и си спечелихте книжка! Пишете на vagalinska***knigomania.bg, за да се уговорите как да си вземете подаръка! :)

Jozefin
преди 7 години

Убиецът е секретарят, защото той дава най-подробна информация върху какво е работил убитият. Това означава, че е бил с него преди да го убият, защото след убийството, документите са били подгизнали с кръв и нищо не можело да се прочете. Същевременно секретарят е и този, който първи го открива и е нямало как тогава да прочете документите.

piratewoman
преди 7 години

Убиецът е секретарят - първо е първият, намерил убития и второ, откъде точно знае върху какво е работила жертвата...

Gerry29
преди 7 години

Секретарят е убиеца.

Evitta
преди 7 години

Мисля,че убиеца е секретаря.Няма как да знае над какво е работела жертвата ако не е видял документите преди да бъде убит счетоводителя.А той твърди, че когато е пристигнал той е бил мъртъв ...

jonsnow
преди 7 години

Секретарят е убиеца, защото посочва върху какво е работила жертвата, а при огледа не може да стане ясно, тъй като документите са обилно напоени с кръв.

мари72
преди 7 години

секретарят

DeniValcheva
преди 7 години

Секретарят - документите са пропити с кръв и не се вижда нищо, а той знае върху какво е работил убитият.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия