Scorpions – „последното“ непоследно турне

2016-07-07 15:15:00
Scorpions – „последното“ непоследно турне
Снимка: Facebook

Това лято столицата очаква рок титаните Scorpions за тяхното последно турне.

 

Въпросът си остава последно ли е наистина? Преди няколко години немската рок група отново посети столицата, за да представи последното си турне, уви, и слава Богу – то не беше последно.

 

Тази година, датата е 17 юли, а мястото – зала Арена Армеец в София. Часът на започването на концерта е 20:00ч. Ценовите категории на билетите варират както следва: от 50, 60, 70, 80, 90, 100 и 120 лв., като местата са разположени и като правостоящи на терена на залата и като седящи по трибуните. Билети можеш да закупиш в търговската мрежа на ТикетПро.

 

 

Концертът е по повод 50-годишнината на бандата на сцена, както и въз основа на последния издаден албум, който носи неслучайно името „Return to Forever“. Списание Rolling Stone определя тези рок легенди като „героите на хевиметъла“, а MTV ги нарича „посланиците на рока“. Половин век на сцена е не просто постижение, това е повод за уважение, защото Скорпионите си остават едни от най-обичаните музиканти на миналия и този век.

 

В листата си, легендите могат да запишат над 100 милиона продадени албума, както и над 5000 концерта в повече от 80 страни. Косите на феновете настръхват, докато четат тази числа, а слушайки музиката на немците на живо, всеки фен може да изпадне в истинско състояние на екстаз.

 

Ангелският глас на вокала Клаус Майне може да разчувства и най-коравото сърце, а уменията на барабаниста на групата са повече от завидни. Скорпионите са известни не само с прекрасната си музика, но и със смислените текстове, които пишат – не един и два световни проблема са загатнати и разгледани в тяхната музика. Не един и двама са били спасените, които са намерили своята религия в лицето на тези музиканти.

 

Новият албум има интересно звучене – той носи магията на 80-те, когато Scorpions са в разгара на силите си, но носи и елементите на съвремието – в него музикантите са поставили парчета, записани или започнати по онова време, но поради една или друга причина, така и нереализирани. В доста страни албумът попада в топ 10. Той се радва на огромен интерес, защото за пореден път не изневерява на вкуса на ценителите, както и на оригиналния и индивидуален стил на групата.

 

През 2012г. немците решават да сложат край на кариерата си, но следва нещо неочаквано – предвидените 200 концерта изненадват с претъпкани зали, с много сълзи и с невиждано количество писма на феновете, които умоляват идолите си да останат още на сцената, защото музиката им е повече от религия. Скорпионите са група, която е в сърцата на фенове от повече от 2 поколения – истинската магия се състои именно в това, че и млади, и стари плачат с еднакви сълзи и се радват с мощни викове по концертите.

 

Феновете се надяват на специално шоу в новата зала Арена, където звукът винаги досега е бил убийствен. Надеждите са за около 2 часа сетлист, който да обхване повече от просто новия албум, а и доста от старите евъргрийни, а по възможност – дори и неизпълнявани досега парчета.

 

Какво точно ще представлява концертът тепърва предстои да видим, така че поръчай своя билет сега или онлайн, или в касите на НДК, както и в цялата търговска мрежа на ТикетПро.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия