"Алиса в огледалния свят" - една плетора от звезди и ефекти

2016-07-04 18:01:00
Снимка: Facebook

Гледа ли вече втората част на филма по едноименния роман на мистър Карол – „Алиса в страната на чудесата“? Ако не си, тогава побързай!


„Алиса в огледалния свят“ е изненадващо, ново и доста емоционално продължение на едноименната поредица. Противно на първата част, която беше смислово отнесена до самата Алиса, този филм е по-скоро историята на Лудия Шапкар, който всички обичат. В главната роля отново е Алиса, но това определено е една нова визия за всичко, което знаем за този филм досега.

 

 

Винаги си се чудел защо Шапкарят, в незаменимата роля на Джони Деп, е толкова луд.. Е, в тази втора част със сигурност ще намериш отговор на въпроса си. Друга интрига, която намира отговор във филма, е тази между сестрите кралици – бялата и червената. Бялата познаваме от първия филм, а сега в ролята влиза отново Анн Хатауей, която умее да направи дори този светъл принцески образ да изглежда мистериозно, а в ролята на Червената кралица отново е любимата на всички приятелка на Тим Бъртън – Хелена Бонъм Картър, която е отдавнашна и неколкократна сценична партньорка на Джони Деп. В тази екранизация се разкриват загадките защо Червената кралица е така емоционално неуравновесена, защо главата ѝ е толкова голяма, защо мрази всички и най-вече – невинната си, добродушна сестра..

 

Актьорският състав е блестящ, даже може би малко повече, отколкото в миналия филм, тъй като друга главна роля принадлежи на обичания от всички и неповторимия комик Саша Барън Коен, който познаваме от „Борат“ и „Диктаторът“.

 

В тази си роля, той играе един от противниците на Алиса, която ще направи всичко възможно да помогне на своя любим Шапкар. В края на филма те отново се разделят, но дали завинаги или не, това не става ясно. Все пак нали онова, което споделят, не може да бъде обяснено, нито измервано във времево-пространствената реалност.

 

Наслада носят още малките роли във филма, като например тази на Чеширския котарак, който отново е така синкаво-зелен и пухкав, веселите остроумни зайци, които са първите гости на чаеното парти, двамата дундьовци-близнаци, които не блестят с интелект, а с много искрена обич помежду си, и много други.

 

Красива екранизация, доста натоварена със смисъл, караща дори сърцата на най-коравите фенове да се постопят при разкриването на историята на Шапкаря. Ефектите определено не разочароват, както и динамиката на целия филм, а специфичната игра на плетората от разнообразни актьори задоволява сетивата дори и на най-критичните зрители.

 

Не пропускайте!

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия