Изпълненият с динамика трилър „Ритуалът” вече е в книжарниците

2016-06-20 11:22:00
Изпълненият с динамика трилър „Ритуалът” вече е в книжарниците
Снимка: изд. Ciela

Радко Пенев дебютира на българската литературна сцена с интригуващия и изпълнен с напрежение роман „Ритуалът”. Романът се позовава на исторически факти за живота на траките, като надгражда достоверната информация и я превръща в напрегнат трилър за търсачи на съкровища, иманярска мафия и окултизъм. Сега пред автора предстои най-важното – да завладее и читателите.

 

Радко Пенев е от Бургас, където е и неговата месторабота – морето. Дългът му към военноморските сили обаче не му пречи да отдаде от енергията си на по-интимно занимание, каквото е писането. Така, бавно и методично, се ражда романът „Ритуалът” – съвкупност от исторически данни за траките и художествена измислица в стила на трилърите на Дан Браун.

 

 

Младият емигрант Петър Георгиев и докторът по археология Боряна Казакова преследват посланието на мистериозен надпис, а светилищата на древните траки и до днес пазят следите от ритуали, превръщали хората в богове. Лидерът на могъща международна организация търси път към безсмъртието, а българската иманярска мафия няма да се спре пред нищо, за да се сдобие с уникално златно съкровище. Героите се оказват въвлечени във вихър от събития, които ще застрашат живота им, но и ще променят изцяло представите им за света, за свръхестественото и отвъдното.

 

„Ритуалът” има всички необходими качества, за да покори родната публика. Радко Пенев е използвал умело съвременните исторически познания за вярванията на траките, техните мистериозни ритуали, култа към Богинята и Тракийския конник, легендите за жреца Залмоксис и за Орфей, за да създаде интригуваща и заплетена история с много обрати, в която на карта е заложено бъдещето на човечеството.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия