Шести сезон на "Игра на тронове" - силно динамичен или просто твърде неразбираем

2016-06-25 12:17:00
Шести сезон на
Снимка: Facebook

"Игра на тронове" - сериалът по фентъзи шедьовъра на Дж. Мартин "Песен за огън и лед", се превърна в любима телевизионна поредица не само на младите, но определено и на по-възрастните. Шест сезона зрителите са свидетели на конспиративни теории, владетели с различни нива на лично его и болни амбиции; благородническа честност, превърнала се в наивност и отнела животи; тайни, пазени с цената на всичко; магия, върнала човек от гроба и пратила един друг там; дракони, които никой не е виждал и бели бродници, в които никой не вярва. Срещаме още племе, напомнящо прабългарите от учебниците ни по история, както и блондинка, която се е самопровъзгласила за майка на драконите, защото няма проблем с огъня. Това са само подробности, съпътствани от нестихващи битки за Железния трон, а на север народите треперят от ужас при мисълта за настъпващата зима. Как ви звучи до тук - повече объркващо или повече интересно?

 

 

Дългоочакваният шести сезон по нищо не отстъпва на предните пет, даже напротив - до тук всеки от епизодите е изпълнен с неочаквани елементи, които или разкриват детайли отпреди много епизоди, или задават нова посока на конспиративните теории на феновете. Това, което до тук стана ясно със сигурност, е че определено ще има още сезони, също и че сериалът не е абсолютно копие на книгите на г-н Мартин.

 

В този сезон убийствата не са чак толкова, колкото преди, но и малкото такива са драматични и силно емоционални. Сторилайн-а се върти в няколко кръга - фамилията Ланистър, която търпи натиск на собствена територия от не кой да е, а от един фанатичен старец със закостенели разбирания; любимият на всички Джон Сноу търси себе си и новия си път в живота; малкият Бран Старк се оказва не просто докоснат от природата заради способностите си, но и докоснат от самото Провидение; красивата Калиси Денерис покори цял народ и го обедини под мотото "Кръв от кръвта ми", а един от най-говорените хот топици е този за лейди Бриан и нейния обожател – дивакът Тормунд. :)

 

Безспорно, темпото с което се развива сериалът е доста голямо, но какъв по-голям стимул за един фен, от това да научи още и още за любимия си фантастичен свят. В България, освен редовното излъчване на хитовата поредица, има и доста приятен мърчандайз - срещат се тениски, чаши, сувенири, дори и настолна игра "Игра на тронове". Ясно е, че един час в седмицата успява да обедини пред телевизора хора от различни поколения, които заедно тръпнат в очакване да разгадаят поредната мистерия, която режисьорите подхвърлят на гладната аудитория.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия