Най-романтичните филми, подходящи за Св. Валентин

2016-02-11 12:59:00
Най-романтичните филми, подходящи за Св. Валентин
Снимка: iStock

Остават броени дни до Св. Валентин и докато някои на харесват този празник, има двойки, които обичат да прекарват времето си заедно – на кино, на ресторант, сред природата или гушнати пред телевизора вкъщи. Ако сте от последните, то нека ви предложим няколко романтични филма, подходяща за Св. Валентин:

 

„Туристът“ - Джони Деп и Анджелина Джоли са изключително секси и красиви, а кадрите от Венеция и Париж са спиращи дъха. Напрежението по време на филма ще задоволи интелектуалните ви нужди, а и има известна нотка екшън. До края няма да сте сигурни в какво да вярвате, а и ще се радвате на видимата химия между Джони Деп и Джоли.

 

„Титаник“ - със сигурност сте гледали този филм, но ако сте му любители, то може да го гледате за пореден път в Деня на влюбените. Драматичната любовна история на бедния Джак, който отмъква Роуз от богатия ѝ годеник си остава класика в жанра. Във филма има от всичко по много – трагедия, смях, сълзи и спиращи дъха моменти.

 

 

„Когато си в Рим“ - в главната женска роля е Кристен Бел, който играе амбициозна нюйоркчанка, крадяща монети от известния фонтан Ди Треви по време на сватбата на сестра си. Заради кражбата тя е преследвана от Уил Арнет, Дакс Шепърд, Дани ДеВито и Джон Хедър, които са под въздействието на любовно проклятие. Филмът е изключително лек, забавен и приятен.

 

„Изгубени в превода“ - този филм носи истинска романтика, без да е изпълнен с клишета и да отегчава зрителя. Скарлет Йохансон и Бил Мъри са в ролята на Шарлот и Боб Харис и отлично успяват да пресъздадат образите на хора, които пътуват в чужбина и имат нужда от общуване.

 

„Наистина любов“ - в този филм се проследяват историите на осем британски двойки, които преживяват любовта по много различни начини. Филмът носи всякакви емоции на зрителите – ще се посмеете, ще поплачете и ще се замислите върху някои важни неща от живота.

 

„Шпионски свалки“ - тази романтика има доста екшън сцени, което я прави различна от повечето сладникави филми. Крис Пайн и Том Харди пък успяват да разсеят зрителите от идеята на главната героиня, че няма нищо лошо в това да излизаш с няколко души едновременно.

 

„Блясъкът на чистия ум“ - Джим Кери, превъплътил се в ролята на Джоел, е съкрушен от раздялата с бившата си приятелка, а светът му се срива, когато разбира, че тя се е подложила на процедура, благодарение на която да го изтрие от спомените си. Джоел се опитва да направи същото, но когато започва да я забравя, осъзнава, че всъщност я обича и не може без нея.

 

„50 първи срещи“ - Дрю Баримор и Адам Сандлър определено са доста симпатична екранна двойка. В този филм двамата са в Хаваите и след срещата им той се превръща от плейбой във верен и моногамен мъж. Има обаче един проблем. Неговата любима страда от липса на краткосрочна памет и затова изживява един и същи ден отново и отново.

 

„500 мига любов“ - Зоуи Дешанел е интересно момиче, което всяка жена иска да бъде и с което всеки мъж иска да има нещо общо. Историята не е нещо нетипично – момчето среща момичето и се влюбва, но тя не го харесва. Във филма се проследяват техните взаимоотношения по изключително интригуващ начин и създава чудесна представа за връзките в днешно време. Този филм определено е подходящ за романтични натури.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия