Виж номинациите за наградите „Оскар“

2016-01-18 10:49:00
Виж номинациите за наградите „Оскар“
Снимка: Reuters

Вече са ясни номинациите за престижните кино награди „Оскар”. Те бяха обявени на официална церемония в Лос Анджелис.

 

С най-много номинации е филмът „Завръщането” на Алехандро Инярито. На втора позиция е лентата „Лудият Макс: Пътят на яростта” с 10 номинации, а на трето място е „Марсианецът” със 7.

 

В категорията за "Най-добър филм" ще се състезават филмите „Мостът на шпионите”, „Бруклин”, „Лудияг Макс: Пътят на яростта”, „Марсианецът”, „Завръщането”, „Стая” и „Spotlight”.

 

В категорията за "Най-добра актриса" ще се състезават Кейт Бланшет за филма „Карол”, Бри Ларсън за „Стая”, Дженифър Лорънс за „Джой”, Шарлот Рамплинг за „45 години” и Сирша Ронан за „Бруклин”.

 

В категорията за "Най-добър актьор" са номинирани Еди Редмейн за „Момичето от Дания”, Мат Деймън за „Марсианецът”, Майкъл Фасбендър за „Стив Джобс”, Лионардо ди Каприо за „Завръщането” и Браян Кренстън за „Тръмбо”.

 

Номинираните в категория „Най-добър режисьор” са Том Маккарти за „Spotlight”, Алехандро Инярито за „Завръщането”, Адам Маккей за „The Big Short”, Лени Абрахамсън за „Стая” и Джордж Милър за „Лудият Макс: Пътят на яростта”.

 

В категорията за „Най-добра поддържаща актриса” са номинирани Кейт Уинслет за „Стив Джобс”, Руни Мара за „Карол”, Дженифър Джейсън Ли за „Омразната осморка”, Рейчъл Макадъмс за “Spotlight и Алисия Викандер за „Момичето от Дания”.

 

В категорията за „Най-добър поддържащ актьор” ще се борят Силвестър Сталоун за „Крийд”, Том Харди за „Завръщането”, Крисчън Бейл за „The Big Short”, Марк Ръфало за “Spotlight” и Марк Рилънс за „Мостът на шпионите”.

 

За „Най-добра анимация” ще се състезават лентите „Овцата Шон: Филмът”, “Anomalisa”, “When Marnie Was There”, “Boy and the World” и „Отвътре навън”.

 

За „Най-добър чуждестранен филм” са номинирани лентите „A War” от Дания, „Embrace of the Serpent” от Колумбия, „Theeb” от Йордания и „Son of Saul” от Унгария.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия