„Зимна приказка” – магията на Коледа в рисунки

2015-12-18 10:49:00
„Зимна приказка” – магията на Коледа в рисунки
Снимка: iStock

Снежинки, подаръци, коледни чорапчета и празнична украса изпълват страниците на увлекателната книжка за оцветяване „Зимна приказка” , с която художничката Мери Танана ни предизвиква да творим през зимния сезон.

 

Добре дошли в зимната страна на чудесата! „Зимна приказка” на художничката Мери Танана черпи вдъхновение от фолклорни традиции от целия свят, в опита си да ни подкани сами да сътворим своя собствена приказна магия. В увлекателната книжка за оцветяване се преплитат традиционни образи от различни краища на планетата, които характеризират зимния сезон и съпътстващите го празнични дни, като акцентът пада върху един от най-големите празници в Западния свят: Коледа. Снежинки, коледни чорапчета, елени и венци изскачат на страниците на „Зимна приказка”, защото Коледа е магическа заради споделените моменти с любимите ни същества, заради детските спомени и сладките на баба, заради украсата за елха, която сме правили като малки, и още пазим.

 

 

Идеята за „Зимна приказка” идва спонтанно – Танана признава: „Просто започнах да рисувам. Научила съм се, че мисля най-добре с молив в ръка. Когато съм събрала няколко елемента, които си пасват, ги сканирам и започвам да се забавлявам! Експериментирам с мащаба и позиционирането, докато цялостната композиция не бъде готова. Тогава прибавям фини линии и създавам няколко слоя, за да придам дълбочина на изображението.”

 

Със „Зимна приказка” Мери Танана цели едно-единствено нещо: да ни помогне да уловим част от магията на Коледа, докато творим. Затова нека се отпуснем, изберем моливи и започнем да оцветяваме! 

 

„Фантазията, лишена от разум, създава чудовища; съюзена с него, тя е майка на изкуството и извор на прекрасното в него.”

Франсиско Гоя

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия