Едни от най-харизматичните актьори в киното [част втора]

2015-12-05 11:04:00
Едни от най-харизматичните актьори в киното [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички имаме любими актьори, дори такива, които не са толкова известни, но са ни направили впечатление в някой филм и сме ги запомнили. Само че има и такива, които сме ги гледали в много филми, доказали са се и всички познаваме, главно заради добрата им актьорска игра и харизматичността им. Ние ще те запознаем с някой от тях.

 

Даниел Крейг. Вече ролята на Джеймс Бонд е официално на британеца Даниел Крейг. Той обаче е популярен и преди този хитов филм. Но след Бонд стана толкова известен и обичан от публиката. Да, Шон Конъри е най-харесвания агент 007, но Даниел Крейг се нарежда веднага след него.

 

 

Том Круз. Aктьорът вече подписа договор за шестия филм от поредицата "Мисията невъзможна" и вече стартираха снимките. Това е един от най-успешните киносериали и един от малкото филми, при които всеки следващ надгражда предишния и става все по-добър. Големият пробив в киното на Том Круз обаче е в „Рейнман”, където партнира на Дъстин Хофман. Звезда и секссимвол става с „Далече, далече” и „Интервю с вампир”. Но суперзвездния си статус получава именно като неустрашимия агент Хънт от „Мисията невъзможна”. В поредицата Круз изпълнява повечето каскади съвсем сам. И изглежда перфектно, дори и на 53 години.

 

Дженифър Лорънс. Въпреки че говорим само за мъже, решихме да сложим нея тук, защото е много харизматична. Макар и станала свръхпопулярна именно като сойката присмехулка Катнис Евърдийн от поредицата „Игрите на глада”, тя има сериозна филмография зад гърба си, „Оскар” за най-добра женска роля („Наръчник на оптимиста”), две награди „Златен глобус” („Наръчник на оптимиста”, „Американска схема”) и една награда на Бафта. Тя е и една от малкото, участвали и в друга много успешна кинопоредица -„Х-Мен”, където влиза в кожата на мутанта Мистик. Сега обаче ѝ се наслаждаваме като Катнис във финалния епизод от „Игрите на глада: Сойка-присмехулка” – част 2.

 

Разбира се има още много харизматични актьори, това бяха само някои от тях. Но няма как да не споменем и още някои – Робърт Патинсън (най-известният вампир от „Здрач”), Кристен Стюарт (екранната партньорка на Робърт Патинсън в „Здрач”), Хю Джакман (най-секси върколака), Ема Уотсън, Мат Деймън, Арнолд Шварценегер, Маколи Кълкин, както и много други.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия