Най-продаваните романи това лято

2015-08-27 11:34:00
Най-продаваните романи това лято
Снимка: iStock

Има доста български автори, които могат да привлекат вниманието ни с хубави книги, но това лято в ТОП 10 на най-продаваните книги са само чуждестранни имена. Виж класацията и попълни библиотеката си, ако някое от тези заглавия липсва:

 

„Момичето от влака“ от Паула Хоукинс – всяка сутрин Рейчъл хваща един и същи влак, който се движи оглушително по релсите, преминавайки покрай провинциалните домове. Докато се вози в него, Рейчъл наблюдава двойка, която закуска на своята тераса. Има чувството, че ги познава, затова и ги кръщава Джес и Джейсън. В нейните очи те имат идеален семеен живот. Такъв, какъвто и тя имаше доскоро. Един ден всичко се променя...

 

„Хиляда и една нощ“ от Ханан ал-Шейх – това е книга за възрастни, които искат да преоткрият приказките от „Хиляда и една нощ“ в оригиналното им великолепие.

 

 

„Да убиеш присмехулник“ от Харпър Ли – книжката е весела, забавна и написана с естествена прецизност. Романът остава в световната белетристика като изключителен литературен феномен, който и до днес не е изгубил своя блясък. „Да убиеш присмехулник“ ще ти покаже много на брой полезни истини за живота.

 

„Грей“ от Е. Л. Джеймс – един различен поглед към любовната история, харесала се на милиони читатели по цял свят. Този път в книгата главният герой е Крисчън, който ни запознава със случилото се, благодарение на неговите мисли, мечти и разсъждения.

 

„Нека да ти нарисувам“ от Джанис Маклауд – в тази книга се разказва истинската история на авторката. На 34-годишна възраст тя е неудовлетворена от работата и самотна в личния живот и ѝ се налага да работи в рекламна агенция, вместо да следва мечтата си да пътува и твори. Джанис взима решението да напусне работа. С малко математика и голяма доза решителност тя успява да се отърве от излишните вещи, спестява достатъчно пари и си купува две години свобода в Европа.

 

„Клуб Умбрийска вечеря“ от Марлена де Бласи – четирите селски жени, свързани една с друга чрез традиции, състрадание, обич и кръв, се срещат ежедневно в една запусната каменна къща в Орвието. Там дамите се виждат всяка седмица, за да готвят, да се хранят, да пият вино и да си бъбрят. Те преминават през най-различни трудности и кризи, но оцеляват, защото готвят вкусно, хапват добре и си споделят една на друга.

 

„Седем години копнеж“ от Силвия Дей – това е един наистина горещ исторически роман, вдъхновил написването на световноизвестната поредица „Кросфайър“, който си заслужава да бъде прочетен.

 

„Подчинение“ от Мишел Уелбек – в книга става въпрос за идването на власт във Франция на президент ислямист през 2022 година. Държава изпада в смут.

 

„Крадецът“ от Даниъл Силва – Габриел Алон реставрира църква във Венеция. По същото време полицията се свързва с него относно заплетен случай. Джулийн Ишърууд – ексцентричен приятел на Алон, се е натъкнал на ужасяваща сцена на убийство във вила край езерото Комо. Ако Габриел иска Джулийн да бъде освободен дискретно, трябва да намери убийците и да открие изчезналото платно на Караваджо. Дали ще успее да се справи с тази никак нелека задача?

 

„Шестото измерение“ от Джеймс Ролинс – отдалечена военна изследователска станция изпраща сигнал за тревога, който завършва с ужасяващото „Убийте ни всички!“. Личният състав от съседната база се отзовава и открива, че всички вече са мъртви – както учените, така и всяко живо същество на площ от 130 кв. км. Земята е станала напълно стерилна и зараза се разпространява навсякъде ...

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия