Книгите, които е добре да прочетеш преди 30-годишна възраст

2015-08-21 15:30:00
Книгите, които е добре да прочетеш преди 30-годишна възраст
Снимка: iStock

Да се чете винаги ще бъде модерно. В книгите човек може да намери както увлекателни истории, така и много ценна информация, която да му бъде полезна. Момичета, вижте кои са книгите, които е добре да прочетете, преди да навършите 30-годишна възраст:

 

„Шоколад” от Джоан Харис – майка и дъщеря отварят сладкарница и живота им се променя. В тази книга има малко магия, която живее във всяка жена и която всяка дама знае как да използва. Ще се потопиш в мирис на карамел, аромат на шоколад и мистерия.

 

„Дъщерите на севера” от Сара Хол – хубаво е, преди да навършиш 30-годишна възраст, да прочетеш поне една антиутопия и това е най-подходящия избор. В книгата жената е показана в критична ситуация.

 

 

„Райската градина” от Ърнест Хемингуей – романът е публикуван след смъртта на писателя и ще се хареса дори на тези, на които не им допада Хемингуей. В книгата се разказва за писател и неговата съпруга, които отиват на меден месец. В нея са засегнати много ключови въпроси за индивидуалността.

 

„Пробуждане” от Кейт Шопен – това определено е класическа творба за женската сексуалност. В книгата ще разбереш какво означава да си щастлива, независима, как да съобразиш желанията си със социалните норми и т.н.

 

„Анна Каренина” от Лев Толстой – една класическа книга, която трябва да прочетеш. „Анна Каренина” е една от най-увлекателните книги, засягащи всички аспекти от душата на една жена – раздяла, любов, изневяра, пропадане и обществено внимание.

 

„Яж, моли и се обичай” от Елизабет Гилбърт – в книгата се разказва за историята на съвременните успешни жени, които са загубили вкуса на живота и неговата искра. След като я прочетеш ще се замислиш за щастието, свободата и възможността да се забавляваш истински и да се радваш на живота.

 

„Гордост и предразсъдъци” от Джейн Остин – история за любов и отмъщение, предадена с толкова много хумор и лекота, че не можеш да оставиш тази книга и четеш, докато не заспиш над нея.

 

„Не казвай сбогом” от Джилиан Флин – в книгата се изследва жена, която е психопат. Прави се аналиш как обществото възприема жените и как те допринасят за това.

 

„Мидълсекс” от Джефри Юдженидис – това е една епична история за любов и какво е да бъдеш различен. Ще се хареса на всяко момиче, което поне веднъж в живота си не се е чувствала комфортно в кожата си.

 

„Отнесени от вихъра” от Маргарет Мичъл – класическа книга, която е отнесла доста критики за това, че е расистка. Да, може би има нещо вярно в това, но е факт, че показва как хората са мислели по онова време.

 

„Непосилната лекота на битието” от Милан Кундера – в книгата се разглеждат въпросите за очакванията, моногамията и различните интерпретации на любовта и какво означава да принадлежиш на някого.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия