С какво е известен „Легионерския поход”

2015-07-20 16:01:00
С какво е известен „Легионерския поход”
Снимка: freeimages.com

Чували ли сте някога за Легионерския поход? Не, това не е военна надпревара, нито състезание за професионалисти. В името му се съдържат основните есенции на акцентите, поставени в това състезание. И да, това е състезание, но няма ограничена аудитория или филтриран кръг от участници. Това е олимпиада за непрофесионалисти, пентатлон за любители, спорт за не спортисти и забавление за спортисти. На практика, всеки може да участва в това премерване на силите с другите участници и със самия себе си.

 

Първи етап. Легионерският поход има няколко етапа. Първият от тях е тичане или маратон. В различните формати на предаването, условията за дължината на пробяганото разстояние са различни, но общото е, че има конкретизиран по дължина участък, който трябва да се пробяга от участниците. Теренът е пресечен и кален. Падаш, изправяш се, въргаляш се, но мисията ти е да финишираш.

 

Втори етап – препятствията. Ако си мислите, че калта и изкуствено създадените хълмчета или наклони са единствените препятствия, жестоко се заблуждавате. Трасето се подбира така, че да минава и през естествен водоем или поне през достатъчно затрудняващ, изкуствено създаден такъв. Да не пропускаме и въжените стени за катерене – това са вертикални препятствия за катерене, които представляват въжени мрежи, с квадратни отвори, захванати по средата на дървени рамки. Целта ви е да се покатерите по тях за възможно най-кратко време и да преминете от другата страна.

 

 

Вода. Споменавайки естествените или изкуствени водни препятствия, пропуснахме да изясним, че водата там не се изчерпва в контекста на състезанието. В неочаквани етапи от надпреварата, ще бъдете обстрелвани с водни струи от организаторите, в стремежа им да направят подвига ви по-труден, но и по-забавен и разхладителен.

 

Отборите. Можете да участвате индивидуално – като вълк-единак, а може да се включите и в отборната надпревара. Феноменалното в това състезание е, че екипният дух и отборната игра сплотява за извънредно кратко колеги-конкуренти, враждуващи съученици или студенти, които за пръв път се виждат. Подайте ръка на затрудняващия се с водните препятствия ваш съотборник или му помогнете да преодолее въжената стена и спечелете уважението му завинаги.

 

Наградата. С регистрацията си, получавате една безплатна бира, фланелка с щампа на състезанието и много кал, вода, увеселение и финално парти, с концерт и жива музика. Разбира се, най-голямата награда е, че сте надмогнали себе си, суетата си, ежедневните оплаквания, като сте се приземили пряко и преносно, запознали сте се с куп хора и сте спечелили нови приятелства.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия