Киноиндустрията вече не е същата. Не оспорваме красотата на актрисите, но трябва да отбележим, че към филмовото изкуство се присъединиха и някои известни модели. Те ни радват на големия екран, не само с визията си, но и с таланта си. Кои модели успешно станаха актриси?

 

Моника Белучи. Тя е уникално красива и известна, вдъхновява дизайнерите, диктуващи модата на световния подиум. Но големият екран не е същият, откакто през 2000 г. излезе филмът Malena. След това тя участва и в други продукции, сред които The Passion of the Christ и Le Meraviglie. Само може да ни радва фактът, че през тази година Моника Белучи ще се появи и във Spectre, 24-ия филм за Джеймс Бонд.

 

 

Мила Йовович. Тя дебютира на корицата на списание Vouge, в последствие се появява и на страниците на други известни списания, като Cosmopolitan и Glamour. През годините тя става модно лице на множество известни марки. През 1997 г. тя участва във филма The Fifth Element на Люк Бесон. По-късно прави още няколко филма, а тази година ще я видим и в Survivor, където ще си партнира с Пиърс Броснан.

 

Камерън Диас. Вероятно тя ти е позната като актриса, а не като модел. Оказва се, че в тийнедйжърска възраст Камерън е била модел. Така тя трупа опит и смелост, а след това навлиза в киноиндустрията през 1994 с филма The Mask. Любимка ни е и от филмите: Being John Malkovich, Charlie’s Angels, The Counselor. Камерън Диас е една очарователна дама, която определено може да се похвали с успешни роли и богата филмография.

 

Даян Крюгер.  Тя е лице на известни модни компании и е успешен немски модел, дефилирала е за едни от най-популярните дизайнери. Била е на кориците на сп. Vouge Paris, Marie Clarie и Cosmopolitan. Филмовата ѝ кариера започва през 2004 г., когато участва в Troy, има още няколко продукции, а тази година ще я видим в продукцията на италианеца Габриеле Мочино – Fathers and Daughters.

Автор: Nadejda Atanasova