Травис Паркър има всичко, което човек може да желае: удовлетворяваща работа, верни приятели, просторна къща на брега и достатъчно свободно време за любимите си хобита. Той е убеден, че една сериозна връзка само би нарушила този комфорт...

 

До мига, в който Габи Холанд не се нанася в съседната къща. Красивата червенокоска, резервирана и дори откровено груба, го заинтригува от самото начало. Дребната подробност, че тя има дългогодишна връзка, не пречи на желанието на Травис да я опознае по-добре.

 

Така двамата застават на прага на пътешествие, чийто край никой не може да предвиди.

 

 

Всеки обикновен човек има своята необикновена история, а Никълъс Спаркс умее да пресъздава тези съкровени разкази, заредени с нежност и емоция и способни да развълнуват всяко поколение. Перото на писателя-магьосник пронизва сърцето на читателите там, където откриваме истинските чувства – разтърсващи, вълнуващи, дълбоки.

 

В „Изборът“ този път Спаркс ни изправя пред болезнения въпрос: колко далеч бихме стигнали, за да запазим надеждата за любов жива? Екранизацията на романа ще се появи в киносалоните през 2016 г.

 

Под логото на ЕРА са издадени дванадесет романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот”, „Завой на пътя”, „Талисманът”, „Пристан за двама”, „Моят път към теб”, „Светлинка в нощта“, „Дарът на светулките“, „Най-дългото пътуване“, „Изборът“. На бурен успех по цял свят се радват и екранизациите на неговите романи.

 

За автора:

Никълъс Спаркс е най-продаваният американски автор в света. Тиражите на книгите му надхвърлят 80 милиона екземпляра в целия свят, а романите му са преведени на повече от 45 езика. Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато не решава да развие своето писателско дарование. Успехът му не закъснява. Критици и читатели са във възторг от неговите романи, а приходите са на стойност няколко стотин милиона долара.

 

Освен че е майстор на перото Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, както е и основен съперник на Дж. К. Роулинг (авторката на „Хари Потър”) за първото място в класацията за най-продавани автори на „Ню Йорк Таймс”, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.

Автор: Ралица Солакова