В "Междузвездни войни" ще се появи първата лесбийка

2015-03-11 12:59:00
В
Снимка: screenrant.com

В новия роман на писателя Пол Кемп „Ситските лордове“ за пръв път ще има лесбийска. Тя ще се казва Моф Морс. Романът влиза в серията официални книги на франчайза „Междузвездни войни“.

 

Момичето ще бъде на страната на Империята. "Тя ще допусне няколко сериозни грешки, но благодарение на невероятните си лидерски способности и на книги ще успее да предотврати провала. И ще стане лесбийка" - отбелязва изданието.

 

 

Шели Шапиро, редакторът на книгата, подчертава, че Моф Морс наистина е първата лесбийка в цикъла романи, макар в други книги да е имало такива герои.

 

"В "Междузвездни войни" има различни извънземни видове и би било глупаво да не се признае, че и между хората съществуват различия. Това е отражение на нашата действителност. Ние не искаме да се преструваме, че подобно нещо не съществува" - е пояснила Шели Шапиро. Засега не се съобщава дали ще видим тази героиня и в киносагата.

 

Новата трилогия „Междузвездни войни“ стартира през 2015 година. Първият филм, заснет от режисьора Джей Джей Ейбрамс, се казва „Междузвездни войни. Епизод VII: Силата се пробужда“. Премиерата се очаква да бъде на 18 декември 2015 година, а осмият и деветият епизод ще се появят по кината през 2017 и 2019 година.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия