Най-подходящите страшни филми, които да гледаш с него/нея [+ видео]

2014-10-23 12:47:00
Най-подходящите страшни филми, които да гледаш с него/нея [+ видео]
Снимка: pegitboard.com

Остават броени до Хелоуин. Въпреки че този празник е с католически произход и се чества основно във Великобритания, САЩ, Ирландия и Канада, в последно време той се празнува и у нас. В нощта на 31 октомври срещу 1 ноември по улиците в България се срещат все повече и повече маскирани момчета и момичета. Малчуганите обикалят из съседите, за да събират лакомства, а по-големите отиват на парти, за да си покажат ексцентричните костюми и да се забавляват.

 

Хелоуин може да се води забавен и донякъде страховит празник, но ти може да извлечеш и романтиката от него. Да, романтиката! Хелоуин определено е най-подходящият ден в годината за гледане на страшни филми. Затова, ако си падаш по някого, покани го да гледате страшни филми, за да имаш повод да се гушкате по време на страшните сцени...

 

Ако не се сещаш за подходящи заглавия на хорър филми, ние ще ти предложим няколко:

 

Горещи тела


 

Това определено е един доста интерес „зомби-романс“. Във филма участват Никълъс Холт и Тереза Палмър и се разказва за зомбито „R“, което за разлика от всички останали „живи мъртъвци“, които бродят по Земята, има мечти и богато въображение. „R“ изпитва силни чувства към красивата Джули Гриджио – приятелка на една от неговите жертви, която обаче не е зомби, а човешко същество ...

 

Независимо от това „R“ решава да бди всекидневно над Джули и да я предпазва от потенциални атаки на гладни зомбита. С тези свои действия, той дава началото на неочаквана и необяснима трансформация, която в крайна сметка може да го превърне отново в човек.

 

Ах, каква романтика!

 

Кошмари на Елм Стрийт


 

Този филм е римейк на един от най-култовите хорър филми на всички времена. Новият вариант изумява с много добра визия и супер подтискаща атмосфера. Продуцент на филма е Майкъл Бей, режисър на клиповете е Самуел Байер. Лентата поставя началото на нова вълна от кошмари, които ще разтърсят зрителите из основи.

 

Във филма се разказва за страховития обезобразен убиец Фреди Крюгер, който преследва група тийнейджъри в сънищата им и ги убива, което води до реална смърт.

 

Историята разказва за страховития  обезобразен убиец Фреди Крюгер (Джаки Ърл Хейли), който преследва група тийнейджъри в сънищата им и ги убива, което води до реална смърт.

 

Писък


 

Може да си спретнете страхотен филмов маратон с четирите филма на тази поредица. Те са изключително известни и може и да сте ги гледали, но това не пречи да им се насладите отново. А за тези, които не са, ще разкажем накратко сюжета.

 

Синди е следващата плячка на сериен убиец на тийнейджърки, носещ зловещ и ужасяващ костюм, маска и нож. Той си играе по телефона с жертвите, като ги плаши до смърт. Убиецът избива гимназистки една след друга и само тази, която е успяла да му се изплъзне – Синди, може да го спре.

 

Когато звънне непознат


 

Този филм определено ще те накара да настръхнеш от страх. А какво по-подходящо от страшни сцени, за да гушнеш или да се гушнеш в човека, когото харесваш?

 

Джил Джонсън си е намерила идеалната за нея работа – детегледачка. Родителите саизлезли навън, децата спят и всичко е наред. В един момент обаче телефонът звъни и непознат глас пита „Провери ли децата?“.

 

Джил е заключена в дома, загасила е всички лампи, пуснала е пердетата и е изпаднала в паника. Тя звъни на полицията, откъдето проследяват обажданията и установяват, че непознатият е в къщата!

 

Изплашената тийнейджърка се качва на втория етаж, за да провери децата. Тогава планираната тиха вечер се превръща в късащ нервите кошмар от напрежение, ужас и жестокост.

 

Ти си следващият


 

Това е напрегнат и оригинален хорър-трилър, който ще те държи в напрежение от началото до края.

 

В центъра на сюжета е обикновеното семейство Дейвисън, което се насочва към отдалечена вила с надеждата за почивка и забавление далеч от големия град. Точно когато се настаняват в къщата, членовете на голямото семейство са нападнати от мистериозна група престъпници, за които скоро става ясно, че са всъщност садистични убийци с жесток план. Семейството отчаяно се опитва да отблъсне нападателите, които са сериозно въоръжени с мачета, брадви и лъкове.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия