Някои от най-сполучливите филми за върколаци [част втора]

2014-10-27 18:32:00
Някои от най-сполучливите филми за върколаци [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Поредицата Подземен свят (Underworld) е свитата филми, с които ще продължим огледа на най-сполучливите филми на тематиката за върколаците. От части екшън, от други хорър-филм, но сто процента епична лента, филмите от тази поредица следват вечното противопоставяне величието на вампирите пред това на вампирите. Този филм засяга мотива, че върколаците са далеч по-усъвършенствани животински видове, от това за което са смятани до тогава, а главната героиня - "Selene" решена да спаси планетата от нашествието на върколаците. След въвеждането на този спор в първата част на поредицата, следващите филми от франчайза го разгръщат и завършват напълно.

 

Сребърен куршум или "Silver Bullet" от 1985 година също не бива да бъде пропускана от любителите на филми на такава тематика. Тази адаптация по роман на Стивън Кинг става световно призната, заради завладяващия си сюжет. В малкото и тихо провинциално градче, изживяващо ужаса от обсадата на вълкоподобното чудовище, малко момче, в инвалиден стол, ще се превърне в истински герой за своите съграждани. Малкият Кори Хейм поема по пътя на истинско приключение, за да спре убийствата. Специалните ефекти са наистина жалки, но не бъдете претенциозни към това, все пак съобразете годината на заснемане. Филмът има и други достойнства, като черен хумор, подсилен от актьорът Гари Бюси.

 

 

Кучета войни или "Dog Soldiers" от 2002 година. Този хорър-трилър притежава всички задължи черти от зомби-филм, като ги комбинира с най-привлекателните за филмите с върколаци елементи. Няколко британски войници от специалните части са фокусирали вниманието си на бежанец, когато пред очите им се изправя нов проблем - косматият натрапник. Параноичният страх започва да се насажда из и така постоянно намаляващата им група.

 

Вълчи вой (от далечната 1981 година), излязъл с оригинално заглавие "The Howling" е друго препоръчително заглавие за публиката на вълкоподобните хуманоиди. Сюжетът проследява живота на млада и красива, жена, която смята, че има психиатрични смущения и решава да остане в психиатрична клиника за да бъде излекувана. По-сериозният проблем е, че тя притежава и избирателна загуба на паметта, което се обяснява в последствие от това, че тя постоянно чува вълчи вой в ушите си. Близките й я успокояват, с това, че тя е градско момиче и не разпознава звуците от зверовете, които подозира, че са обладали подсъзнанието й. Един от първите филми, засягащи обладаването на съзнанието и тялото на жена от върколашкия синдром.

 

В никакъв случай не пропускайте Американския върколак в Лондон - "American Warewolf in London (1981г.) Незабравимата история на американски турист, ухапан от върколак в Лондон. Филм, експертно балансиращ хумора с ужасите, този хорър може да бъде еднакво забавен и вцепеняващ! Заслужава си.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия