20-те най-романтични филма на всички времена [част първа]

2014-10-17 16:01:00
20-те най-романтични филма на всички времена [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Обичате ли да гледате филми? Всеки човек има различен вкус за кино. Тази статия е насочена към хората, които си падат по романтични филми. В историята на киното можем да открием чудесни романтични екранизации, които без да се колебаем определяме като „вечни“. Сега ще ви представим най-романтичните 20 филма на всички времена.

 

„Тетрадката“ (2004). Този филм нашумя много бързо. Базиран е на литературния бестселър на Никълъс Спаркс. Възрастен мъж всеки ден чете на възрастна жена в старчески дом по една страничка от тетрадка. Думите не могат да стигнат до съзнанието ѝ, защото тя страда от болестта на Алцхаймер. Какво ѝ чете и защо този филм ще стопли и разтърси сърцето ви, ще разберете ако го гледате.

 

„Отнесени от вихъра“(1939). Още една екранизация на роман, останал в историята. Разказва за войната между Севера и Юга и любовта на Скарлет О‘Хара и Рет Бътлър. Този филм ще ви върне в една отминала епоха, за която рядко се сещаме.

 

„Призрак“ (1990). Вълнуваща любовна история, примесена с духовита комедия и свръх естествена история, мистериозен трилър. Филмът разказва за двама влюбени Сам и Моли, които са нападнати от обирджия. Сам бива убит и започва да се лута като дух. Филмът има две награди Оскар.

 

 

„Казабланка“ (1942). Филм, който определено ни кара да се замислим. Да се замислим кое е по-важно – личното ни щастие или животите на тези, които остават. Филмът е носител на три награди Оскар, включително и за най-добър филм.

 

„Безсъници в Сиатъл“ (1993). Овдовелият баща Сам попада в радиото и става любимец на слушателите. Междувременно писателката Ани е убедена, че иска да се срещне със Сам. Филмът определено е един от най-романтичните в историята и си струва гледането.

 

„Наистина любов“ (2003). Този филм е подходящ за някоя по-студена вечер, защото действието се развива в Лондон, пет седмици преди Коледа. Проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични финали в коледната вечер.

 

„Хубава жена“ (1990). Джулия Робъртс определено е неотразима в тази своя рокля. Това е един от класическите филми, които не бива да пропускате. Романтичната история за момиче на повикване, което среща богат бизнесмен и връзката им прераства в любовна история.

 

„Титаник“ (1997). Това е филмът, който вероятно всеки човек е гледал, но никога не е прекалено дори да го правите за 20-ти път. Може би най-романтичният филм на всички времена, разказващ невъзможната любов на Роуз и Джак.

 

„Легенди за страстта“ (1994). Баща отглежда сам тримата си сина в своето ранчо, далеч от лудостта на новото поколение. Но се появява Сузана Финканън, красива жена, която разпалва страстите и поражда съперничество между братята.

 

„Мръсни танци“ (1987). Една история, която ни връща в 60-те години на миналия век. Танци, изкуство, различен произход, но огромна и силна любов. Задължително гледайте този филм.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия