На пазара излизат три нови книги от Агата Кристи

2014-09-09 10:38:00
На пазара излизат три нови книги от Агата Кристи
Снимка: изд. Ера

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.

 

Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

 

Аферата в Стайлс

 

Госпожа Емили Ингълторп е заможната господарка на имение Стайлс. След една развлекателна вечер със семейството и приятелите си тя е открита отровена в заключената си спалня. Дългият списък със заподозрени включва алчния ѝ нов съпруг, доведените ѝ синове, най-добрата ѝ приятелка и един гостуващ лекар.

 

„Аферата в Стайлс“ е първият публикуван роман на Агата Кристи, в който дебюта си прави и гениалният белгийски детектив – Еркюл Поаро.

 

Загадката на Листърдейл

 

Заможната госпожа Сейнт Винсънт внезапно се оказва притисната от сметки и дългове, които едва успява да изплати. От бедност я спасява възможността да заживее в дома на починалия лорд Листърдейл, при това срещу нищожен наем. Семейството ѝ смята, че случилото се е твърде хубаво, за да е истина. Каква е уловката?

 

Тази и още девет истории са включени в сборника – някои авантюристични, други мистериозни, а трети много смъртоносни...

 

Мистерията в Синия експрес

 

Когато луксозният влак „Синия експрес“ пристига в Ница, пазачът се опитва да разбуди Рут Кетринг, но бързо разбира, че това е невъзможно. Силен удар е отнел живота ѝ и я е обезобразил до неузнаваемост. Скъпоценните ѝ рубини също са изчезнали. Главен заподозрян е отчужденият ѝ съпруг Дерек, но детектив Поаро не е съвсем убеден...

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия